Αναστασία Τουρούτογλου

Κάποιοι δεν τον πήραν στα σοβαρά τον Joe Corré, όταν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ρίξει στην πυρά σπάνια memorabilia της punk εποχής στη Βρετανία. Όμως εκείνος το είπε και το έκανε, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί -όπως είπε- για την πλήρη εμπορευματοποίηση του κάποτε ανατρεπτικού punk ήχου.

Το Σάββατο, λοιπόν, ο Corré έριξε στις φλόγες υλικό αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ, ξεκινώντας από ένα αυθεντικό acetate αντίτυπο του "Anarchy In The UK" των Sex Pistols, επιθυμώντας να δώσει στίγμα ενάντια στη μεγάλη έκθεση διάρκειας ενός έτους που έχει ξεκινήσει στο Λονδίνο με τίτλο Punk.London, μιας και είναι ο γιος που απόκτησε ο μάνατζερ των Sex Pistols Malcolm McLaren με τη Vivienne Westwood. «Μια κίνηση την οποία έχει αγκαλιάσει ακόμα και η Βασίλισσα», εξήγησε ο Corré, «στην οποία εμπλέκονται κατεστημένοι θεσμοί σαν το British Film Institute και το Μουσείο του Λονδίνου, οι οποίοι θέλουν να προσδώσουν μουσειακό χαρακτήρα στο punk».

Πολλοί πάντως φίλοι του punk κατέκριναν την πράξη του, λέγοντας πως τα αντικείμενα αυτά όφειλαν πράγματι να βρίσκονται σε ένα μουσείο ή έστω να πουληθούν με αυτόν τον σκοπό, ώστε να συγκεντρωθεί ένα ποσό το οποίο θα δινόταν συμβολικά στους άστεγους του Λονδίνου.

Απαντώντας ωστόσο σε τέτοιες κατηγορίες, ο Corré δήλωσε πως κατά τη γνώμη του ο μόνος γνήσιος πάνκης που έχει απομείνει πλέον στον πλανήτη, είναι ο Julian Assange.

{youtube}qbmWs6Jf5dc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured