Αναστασία Τουρούτογλου

Πίσω στο 2006, οι Sigur Rós έδωσαν το "Hoppípolla" από το άλμπουμ τους Takk (2005) για το soundtrack και το βασικό trailer της τηλεοπτικής σειράς ντοκιμαντέρ Planet Earth, την οποία παρουσίαζε στο BBC ο David Attenborough.

Φέτος λοιπόν, καθώς ο Attenborough ετοιμάζει το Planet Earth II για το βρετανικό κανάλι, οι Sigur Rós αποφάσισαν να τον ενισχύσουν εκ νέου, παρέχοντάς του μια νέα ηχογράφηση του κομματιού, αποκλειστικά για την εκπομπή -μπορείτε να την ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Δικαιολογώντας την απόφασή της αυτή, η μπάντα δήλωσε ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία σε ντοκιμαντέρ σαν και του Attenborough: «Εδώ στην Ισλανδία είμαστε ευλογημένοι με μια δεξαμενή άγριων και μη εξημερωμένων φυσικών τοπίων, που μοιάζει πραγματικά ανεξάντλητη. Ακόμα κι εδώ, όμως, αρχίζουν πια και γίνονται ορατές οι ουλές που επιφέρει η ανθρώπινη δραστηριότητα. Κι αν χαθούν τα ισλανδικά highlands, δεν θα τα πάρουμε ποτέ πίσω. Η ίδια ιστορία συμβαίνει και σε άλλα μέρη του κόσμου μας. Θέλουμε λοιπόν να αποτελούμε κομμάτι της καλύτερης κατανόησής του, αλλά και του σεβασμού για ένα περιβάλλον που διαρκώς μας ενθουσιάζει και καταπλήσσει, μα είναι συνάμα και πολύ εύθραυστο».

{youtube}ycqk0gfpyxQ{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured