Αναστασία Τουρούτογλου

Έχουν πάψει τη λειτουργία τους εδώ και χρόνια και δεν ζουν πια όλοι, όμως οι Can είναι σίγουρα οι πιο διάσημοι στο indie κοινό από τους Γερμανούς kraut πρωτοπόρους, κυρίως λόγω της επιτυχίας που σημείωσε το "Vitamin C" σε διάφορα DJ sets στα indie στέκια της Αθήνας των '00s και '10s.

Αν και τυπικά η 50ετία από το ξεκίνημά τους συμπληρώνεται το 2018, ο Irmin Schmidt ανακοίνωσε ότι θα το γιορτάσει στις 8 Απριλίου 2017, με μια μεγάλη συναυλία στο Barbican του Λονδίνου, υπό τον γενικό τίτλο The Can Project. Από τους 5 ακόμα συνοδοιπόρους που βρέθηκαν μαζί του πίσω στο μακρινό 1968, θα συμμετάσχουν ο τραγουδιστής Malcolm Mooney και ο ντράμερ Jaki Liebezeit -ο κιθαρίστας Michael Karoli έχει πεθάνει από το 2001, ο Αμερικανός David C. Johnson έχει αποσυρθεί στην Ελβετία και ο «πολύς» Holger Czukay μάλλον δεν σκοτίζεται για τα σχέδια του Schmidt.

Το ενδιαφέρον είναι ότι τη μπάντα θα πλαισιώσει στο Barbican η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου -την οποία μάλιστα θα διευθύνει ο ίδιος ο Schmidt- καθώς και ο Thurston Moore με τον Steve Shelley, αμφότεροι γνωστοί μας από τους Sonic Youth.

Θα έχει κι άλλους καλεσμένους, μαθαίνουμε, ενώ θα παιχτούν και σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση δύο νέα ορχηστρικά έργα του Schmidt με Can περιεχόμενο.

{youtube}YmN9oHa3ZIQ{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured