Αναστασία Τουρούτογλου

Χθες ο Chuck Berry γιόρτασε τα 90 του χρόνια με έναν ξεχωριστό τρόπο: ανακοίνωσε ότι θα βγάλει καινούριο δίσκο 38 ολόκληρα χρόνια μετά το Rock It του 1979, μετά την αποτυχία του οποίου στα charts Αμερικής και Βρετανίας είχε αποσυρθεί από τη δισκογραφία, παρότι παρέμεινε συναυλιακά ενεργός.

Ο ζωντανός θρύλος του rock 'n' roll δεν καταφεύγει μάλιστα σε ημίμετρα: το Chuck (όπως θα λέγεται το νέο άλμπουμ) θα περιέχει φρέσκο υλικό -ούτε επανεκτελέσεις περασμένων μεγαλείων, ούτε διασκευές.

Πότε ακριβώς θα βγει το Chuck δεν ανακοινώθηκε, πάντως μιλάμε για το 2017, ενώ έγινε γνωστό ότι θα κυκλοφορήσει από τη Dualtone. Έχει δε ηχογραφηθεί με τη μπάντα που στηρίζει εδώ και χρόνια το 90χρονο είδωλο στις συναυλίες, δηλαδή τον γιο του Charles Berry Jr. (κιθάρα), τον μπασίστα Jimmy Marsala, τον πιανίστα Robert Lohr, τον ντράμερ Keith Robinson, συν τη φυσαρμόνικα της Ingrid Berry.

«Αυτός ο δίσκος είναι αφιερωμένος στη Themetta, τη σύζυγό μου εδώ και 68 χρόνια», τόνισε ο Berry, συμπληρώνοντας σε χιουμοριστικό τόνο «αγάπη μου, γερνάω!».

Long live rock 'n' roll, mr. Berry!

{youtube}RoDPPgWbfXY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured