Αναστασία Τουρούτογλου

Πίσω στη δεκαετία του 1990, οι Dark Tranquillity απόκτησαν φήμη ως πρωτοπόροι της Σκηνής του Γκέτεμποργκ, ενός δηλαδή παρακλαδιού της μελωδικής death metal προσέγγισης που είχαν ξεκινήσει άλλα σουηδικά συγκροτήματα (Entombed, Grave κ.ά.), το οποίο ανακάτευε έντονα progressive στοιχεία στο όλο μείγμα -το άλμπουμ μάλιστα The Gallery (1995) θεωρείται από τα υπεύθυνα για την πανευρωπαϊκή δημοτικότητα του είδους.

Αν και η πρωτοπορία έχει πια προ καιρού χαθεί, οι Dark Tranquillity συνεχίζουν ακάθεκτοι και πλέον θεωρούνται μάλιστα και όνομα, μετρώντας 3 top-10 άλμπουμ στην πατρίδα. Στις 4 Νοεμβρίου επιστρέφουν λοιπόν με το 11ο στούντιο άλμπουμ τους Atoma (κυκλοφορεί από τη Century Media). Και στα πλαίσια του promo γι' αυτό και για την περιοδεία που ξεκινούν στη βόρειο Αμερική, δίνουν στη δημοσιότητα το βιντεοκλίπ του ολοκαίνουριου "The Pitiless" (το βλέπετε στον σύνδεσμο παρακάτω).

«Νιώθουμε ότι δίνει μια καλή εικόνα του γενικότερου κλίματος του δίσκου», σχολίασαν οι Σουηδοί, «καθώς είναι γρήγορο, μελωδικό και με μια αίσθηση του επείγοντος». Το κλιπ γύρισε ο σκηνοθέτης Dirk Behlau κατά την παραμονή της μπάντας στην Έσση της Γερμανίας, λίγο πριν παίξουν στο Turock Open Air Festival.

{youtube}qLzcYx6iWec{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured