Αναστασία Τουρούτογλου

Τον έχουμε για ιδιόρρυθμο και για ...φαρμακόγλωσσο (ιδιαίτερα όταν αναφέρεται σε αντιπάλους) τον Πορτογάλο, οπότε τείνουμε να τον φανταζόμαστε σαν σκληρό τύπο. Μιλάμε άλλωστε για τον άνθρωπο που έχει πει κάποτε δημόσια ότι οι νέοι παίκτες είναι σαν τα καρπούζια -μόνο αν ανοίξεις ένα μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δεν σε γέλασε ο καρπουζάς. Οπότε δεν τον φανταζόμαστε να ακούει ποπ.

Να όμως που αυτό το καλοκαίρι, μάθαμε ότι ο Ζοζέ Μουρίνιο τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στις Bananarama, θρυλικό γυναικείο τρίο της δεκαετίας του 1980 που όμως ποτέ δεν συμπάθησε η ροκ κριτική: το νέο αφεντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εμφανίστηκε μια μέρα για προπόνηση και από το αυτοκίνητό του ακούγονταν δυνατά τα πάλαι ποτέ χιτάκια τους. Κάποιος μάλιστα από όσους ήταν παρόντες στο συμβάν ανέφερε (ανώνυμα) στη βρετανική εφημερίδα Daily Star πως «η μουσική ακουγόταν πραγματικά δυνατά και ο Μουρίνιο είχε ένα πλατύ χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του».

Bananarama.jpg

Το συγκρότημα που ίδρυσαν πίσω στα 1979 οι φιλενάδες Sara Dallin, Siobhan Fahey & Keren Woodward παραμένει ενεργό -αν και από τα 1988 είναι ντουέτο, καθώς η Fahey αποχώρησε για να κάνει σόλο καριέρα. Ο τελευταίος τους δίσκος (Viva) μπορεί να βγήκε πριν 7 χρόνια, δίνουν όμως ακόμα συναυλίες και διατηρούν τον μύθο τους.

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους μπορείτε να ακούσετε αμέσως παρακάτω: το "Cruel Summer" βρέθηκε στο #8 της Βρετανίας και στο #9 των Η.Π.Α. το 1983 και παίζει ο Μουρίνιο να ξέρει να τραγουδά απέξω το ρεφρέν!

{youtube}9ePIZugahFc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured