Αναστασία Τουρούτογλου

Όταν πριν περίπου 4 χρόνια ο Peter Hook έγραψε το Unknown Pleasures: Inside Joy Division, αποτιμώντας την ιστορία της φοβερής αυτής μπάντας «από τα μέσα», όλοι δέχτηκαν το βιβλίο με χαρά -ασχέτως αν έπειτα ορισμένες κριτικές δεν ήταν και τόσο θετικές.

Ο πολύ αγαπητός στην Ελλάδα Hook επιστρέφει λοιπόν τώρα με μια νέα κατάθεση, γράφοντας την «από τα μέσα» ιστορία των New Order. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster, το βιβλίο τιτλοφορείται Inside New Order, θα κυκλοφορήσει στις 6 Οκτωβρίου και θα είναι μεγέθους 768 σελίδων.

Το θέμα βέβαια είναι ότι ο σπουδαίος μπασίστας βρίσκεται εδώ και χρόνια στα μαχαίρια με τους υπόλοιπους New Order, από την πλευρά των οποίων σίγουρα και αναμένονται αντιδράσεις το φθινόπωρο, ειδικά για όσα θα γράψει ο Hook γύρω από τα πιο πρόσφατα χρόνια.

Για το κομμάτι αυτό του βιβλίου, πάντως, βρισκόμαστε όλοι στο σκοτάδι για την ώρα. Για το ξεκίνημα όμως των New Order και τον θάνατο του Ian Curtis, έχουμε ήδη στα χέρια μας ένα μικρό απόσπασμα:
«Δεν το πολυσκεφτήκαμε έπειτα. Απλά συνέβη. Τη μια μέρα ήμασταν οι Joy Division, την άλλη ο βασικός μας τραγουδιστής αυτοκτόνησε και την επόμενη φορά που μαζευτήκαμε ήμασταν μια καινούρια μπάντα».

{youtube}mfI1S0PKJR8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured