Αναστασία Τουρούτογλου

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να υποχώρησε η αίγλη και η απήχηση της ηλεκτρονικής μουσικής, ορισμένοι όμως καλλιτέχνες κράτησαν το κοινό τους. Μεταξύ τους είναι βέβαια και ο Νορβηγός Biosphere, «σταθερή» αξία στο ambient χρηματιστήριο, με μπόλικους καλούς δίσκους από το 1991 μέχρι και σήμερα.

Ο Geir Jenssen ανακοίνωσε λοιπόν ότι επιστρέφει φέτος το φθινόπωρο με νέο άλμπουμ. Θα έχει τον τίτλο Departed Glories, θα περιέχει 17 κομμάτια και θα βγει στη Smalltown Supersound στις 23 Σεπτέμβρη. Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ένα πρώτο δείγμα, ένα κομμάτι με τον τίτλο "Sweet Dreams Form A Shade".

Σύμφωνα με τον Bioshpere, το Departed Glories είχε ως πηγή έμπνευσής του την ιστορία της Μπρονισλάβα, μιας Πολωνής μοναχής του 13ου αιώνα, που ζούσε στο δάσος Wolski. «Τι μουσική να άκουγε άραγε η Μπρονισλάβα, καθώς θρόιζαν τα φύλλα των δέντρων;», αναρωτήθηκε -δίνοντας την απάντηση με το άλμπουμ του. Για τις ανάγκες του οποίου χρησιμοποίησε εκατοντάδες samples από ηχογραφήσεις παραδοσιακών τραγουδιών της Ρωσίας και των χωρών της ανατολικής Ευρώπης γενικότερα.

{youtube}5TTTjJ294q4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured