Αναστασία Τουρούτογλου

Πίσω στη δεκαετία του 1970 βγήκαν κάμποσα συγκροτήματα στον απόηχο των Lynyrd Skynyrd και των Allman Brothers Band, κανένα όμως δεν κατόρθωσε να γεφυρώσει τόσο επιτυχημένα το southern rock στυλ με τις σκληρές κιθάρες του hard rock, όσο οι Blackfoot από τη Φλόριντα -η τριλογία Tomcattin' (1980), Marauder (1981) και Siogo (1983) θεωρείται από πολλούς «κλασική» για τον υβριδικό αυτό ήχο.

Τα καμάρια του σκληρού southern rock επανασυνδέθηκαν για 4η φορά στην ιστορία τους το 2012, αλλά νέα μουσική είχαμε να ακούσουμε εκ μέρους τους 22 ολόκληρα χρόνια -από το After The Reign του 1994. Να όμως που τώρα επιστρέφουν δριμύτεροι, πάντα υπό την ηγεσία του Rickey Medlock, τον οποίον πλαισιώνει μια ολοκαίνουρια σύνθεση (Tim Rossi, Rick Krasowski, Brian Carpenter & Matt Anastasi).

Το νέο άλμπουμ των Blackfoot βγαίνει μεθαύριο και τιτλοφορείται Southern Native. Στα πλαίσια της προώθησής του, η μπάντα έδωσε στη δημοσιότητα το ομώνυμο track, το οποίο διαθέτει μάλιστα και το δικό του βιντεοκλίπ. Το γεγονός βέβαια ότι ο Medlock έχει αποσυρθεί πια από τα φωνητικά (λόγω ηλικίας) και στη θέση του βρίσκεται ο άγουρος Rick Krasowski, είναι σοκαριστικό για όσους ξέρουμε τους παλιούς δίσκους.

Δείτε όμως αμέσως παρακάτω το "Southern Native" και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για τους Blackfoot του 2016.

{youtube}C6TuCo50QiI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured