Αναστασία Τουρούτογλου

Ως Πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο David Cameron δεν ήταν ξένος προς την ποπ κουλτούρα: του άρεσαν οι Smiths, του άρεσε και μια 100% βρετανοπρεπής επιτυχία σαν το "Ernie (The Fastest Milkman In The West)" του Benny Hill.

Ποιος φανταζόταν, όμως, ότι θα έγραφε άθελά του μια μικρή σελίδα μουσικής ιστορίας, στη σκιά μάλιστα της μεγαλύτερης πολιτικής του αποτυχίας, η οποία του κόστισε την Πρωθυπουργία και (καθώς φαίνεται) τη θέση του στα πολιτικά χρονικά.

Οι βρετανικές εφημερίδες βούιξαν τις τελευταίες μέρες για τον σκοπό που τραγουδούσε ο Cameron με doo-doo καθώς διάβαινε για τελευταία φορά το κατώφλι του νο. 10 της Downing Street, αλλά κανείς δεν μπόρεσε να καταλάβει ποιο τραγούδι μουρμούραγε:

{youtube}-Gz6mZYxS0A{/youtube}

Με βάση όμως τα doo-doo του και τις μουσικολογικές αναλύσεις που έκαναν διάφορα εκπαιδευμένα αυτιά, ο συνθέτης Thomas Hewitt Jones εμπνεύστηκα για να γράψει μια φαντασία για τσέλο και πιάνο, την οποία ονόμασε μάλιστα "Fantasy On David Cameron":

{youtube}uhyORjJ00Rk{/youtube}

Άλλοι πάλι εμπνεύστηκαν διαφορετικά και σάμπλαραν το doo-doo σε ένα ηλεκτρονικό κομμάτι, φτιάχνοντας κι ένα αυτοσχέδιο σατιρικό κλιπ με τον Cameron και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

{youtube}4r-xl9v_i0U{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured