Αναστασία Τουρούτογλου

Αντίστροφα μετράμε πλέον για το δημοψήφισμα που ήδη απασχολεί έντονα όλη την Ευρώπη μα και σημαντικό τμήμα του υπόλοιπου πλανήτη: αύριο Πέμπτη 23 Ιουνίου, οι Βρετανοί καλούνται να διαλέξουν αν θέλουν να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή να αποχωρήσουν, σε μια αμφίρροπη καθώς φαίνεται αναμέτρηση, που έλαβε διαστάσεις τραγωδίας μετά την άνανδρη δολοφονία της βουλευτίνας των Εργατικών Jo Cox, από φανατικό ακροδεξιό.

Με τοποθέτησή του στο Facebook, o Brian Eno παίρνει δημόσια θέση υπέρ της παραμονής της χώρας του στην ΕΕ και καλεί τους συμπατριώτες του να πάνε να ψηφίσουν και να το πουν και στους φίλους τους. Ο λόγος που αποφάσισε να μιλήσει, είναι η ανησυχία του από τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις: αν και η δολοφονία της Cox ενδέχεται να αποδυναμώσει τους οπαδούς της αποχώρησης, όλα έδειχναν ότι θα ήταν μια μάχη που θα κρινόταν τελικά ψήφο-ψήφο.

Ο Brian Eno θεωρεί σημαντική τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ένωση γιατί εξασφαλίζει κάποια ζητήματα γύρω από το περιβάλλον, τον έλεγχο των όπλων και την εργατική νομοθεσία που θεωρεί πως ενδεχομένως θα κινδύνευαν σε μια αυτόνομη πορεία της Βρετανίας. Παραμένει επίσης οπαδός της αρχικής ιδέας για την οποία συγκροτήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι εξακολουθεί να αποτελεί κίνητρο, ώστε να την κάνουμε πραγματικότητα.

{youtube}EVCkmIwRrc0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured