Αναστασία Τουρούτογλου

Αν βρεθείτε στο Λονδίνο φέτος το καλοκαίρι, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μια μουσική έκθεση αρκετά διαφορετική από ό,τι έχουμε συνηθισμένη, αφιερωμένη στην underground ροκ σκηνή της ιαπωνικής πρωτεύουσας, από το 1978 ως το 1986.

Μεταξύ των χρονολογιών αυτών, ο φωτογράφος Gin Satoh βρέθηκε με τον φακό του στα κυριότερα ροκ στέκια του Τόκυο, απαθανατίζοντας καλλιτέχνες σαν τον Keiji Haino ή τους Hanatarash, Hadaka No Rallizes και Phew. Το τάιμινγκ ήταν εξαιρετικά σημαντικό, καθώς όλοι τους έβρισκαν σιγά-σιγά το δικό τους αφοσιωμένο διεθνές κοινό, παρότι το γιαπωνέζικο mainstream τους αγνοούσε εντελώς.

Εκτός από αυτούς, ο Satoh φωτογράφισε και αρκετούς διεθνείς καλλιτέχνες που έρχονταν στα ίδια στέκια για συναυλίες, μεταξύ άλλων τον John Zorn, τον Arto Lindsay, τους Public Image Limited ή τους Einstürzende Neubauten. Παρότι το σχετικό υλικό έχει εκδοθεί το 1987 στο λεύκωμα GIG: Tokyo Rockers 1978-1986, θα φιλοξενηθεί εκ νέου στην έκθεση που επιμελείται ο Keiko Yoshida πρώτα στη Doomed Gallery του Λονδίνου (30 Ιουνίου με 3 Ιουλίου) και ύστερα στο London Cafe Oto (μέχρι 27 Ιουλίου), καθώς το βιβλίο είναι εδώ και χρόνια καταργημένο και συνήθως ιδιαίτερα ακριβό για να αποκτηθει σε κάποια on-line δημοπρασία.

Για να πάρετε μια ιδέα των τιμών για τις οποίες μιλάμε, στο αμερικάνικο Amazon διατίθεται για ...775 δολάρια!
 
{youtube}06Ot0DaN1hM{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured