Αναστασία Τουρούτογλου

Το Champions League μπορεί να μας τέλειωσε με τη Ρεάλ Μαδρίτης να τσεπώνει έναν ακόμα τίτλο (έστω και στα πέναλτι), αλλά το καλοκαίρι του 2016 ανήκει στο Euro: Παρασκευή 10 Ιουνίου το ξεκίνημα, με το ματς Γαλλίας - Ρουμανίας.

Οι Manic Street Preachers, τώρα, γνωστοί ποδοσφαιρόφιλοι, θα υποστηρίξουν φυσικά την Εθνική της ιδιαίτερης πατρίδας τους Ουαλίας, για την οποία το Euro 2016 έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού είναι η πρώτη της συμμετοχή σε αυτή τη διοργάνωση.

Το έργο της βέβαια κάθε άλλο παρά εύκολο είναι, αφού βρέθηκε στο ίδιο γκρουπ με την Αγγλία και τη Ρωσία. Πολλοί λοιπόν ήδη πιστεύουν ότι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι να βγει 3η, αφήνοντας τελευταία τη Σλοβακία, ώστε να έχει ελπίδες να διεκδικήσει την πρόκριση μέσω της τελικής κατάταξης των τρίτων ομάδων στα γκρουπ.

Σε κάθε περίπτωση, για να τιμήσουν την περίσταση μα και για να εμψυχώσουν τους παίκτες, οι Manic Street Preachers έγραψαν ένα τραγούδι για την ομάδα ονόματι "Together Stronger (C'Mon Wales)", το οποίο και παρουσίασαν -μέσα σε γενική αποθέωση- στη συναυλία που έδωσαν στο Σουόνσι για τα 20 χρόνια του σπουδαίου τους δίσκου Everything Must Go. Το ακούτε στον σύνδεσμο αμέσως παρακάτω.

Δεν έλειψε βέβαια και μια αναφορά στον εξαφανισμένο Richey Edwards (ο οποίος έχει πλέον κηρυχθεί και επίσημα νεκρός από τις βρετανικές αρχές), στον οποίον αφιέρωσαν το "The Girl Who Wanted To Be God".

Ελλάδα, θυμίζουμε, δεν έχει στο φετινό Euro, καθώς η Εθνική μας τα έκανε θάλασσα στα προκριματικά, τερματίζοντας ...τελευταία στον όμιλό της. Την (απευθείας) πρόκριση κέρδισαν η Βόρεια Ιρλανδία με τη Ρουμανία, ενώ πέρασε τελικά και η 3η Ουγγαρία, κερδίζοντας τη Νορβηγία σε ειδικό play-off παιχνίδι.

{youtube}HuPjzi6WWw4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured