Αναστασία Τουρούτογλου

«Είμαι πολύ απογοητευμένος από τον Rudolf, δεν τον εμπιστεύομαι πια», δήλωσε πρόσφατα ο Michael Schenker για τον αδερφό του, μιλώντας στο καναδικό Metal Voice. Αιτία, καθώς φαίνεται, ένα νέο βιογραφικό των Scorpions που σκιαγραφεί τα χρόνια ενός από τους πλέον εμβληματικούς τους δίσκους, του Lovedrive (1979).

Είναι βέβαια γνωστό ότι ο Michael Schenker, αν και μικρότερος αδερφός του Rudolf, υπήρξε σαφώς μεγαλύτερο κιθαριστικό ταλέντο, με αποτέλεσμα να αποκτήσει διεθνή φήμη πολύ πριν οι Scorpions κατακτήσουν την Αμερική, κυρίως λόγω της θητείας του στους UFO. Την εποχή όμως δημιουργίας του Lovedrive είχε φύγει από τους τελευταίους και πηγαινοερχόταν στους Scorpions, αφήνοντας μάλιστα και το αποτύπωμά του στο άλμπουμ.

Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι το νέο βιογραφικό κάνει κάποιες νύξεις στα προβλήματα που αντιμετώπιζε τότε ο μικρός Schenker (ναρκωτικά, για να μην κρυβόμαστε), με αποτέλεσμα ο αδερφός του να διαλέξει τον Mathias Jabs για τη θέση του κιθαρίστα των Scorpions (την οποία κατέχει ακόμα και σήμερα). Ο Michael Schenker προφανώς θίχτηκε από τις αναφορές και τώρα έχει εκνευριστεί, οπότε λανσάρει μια δική του εκδοχή των γεγονότων και, μεταξύ άλλων, απαξιώνει και τους Scorpions λέγοντας ότι «πάντα αντέγραφαν ό,τι έκαναν οι UFO».

«Όλο το στόρι για το Lovedrive είναι λάθος», δηλώνει, «τα έγραψαν λες και παρακαλούσα να με πάρουν στους Scorpions, ενώ ήταν εκείνοι που παρακαλούσαν να έρθω».

Αλλά για την ταμπακιέρα (τα ναρκωτικά) δεν μας είπες τίποτα βρε Michael, ούτε και για το τι έγινε στο γαλλικό σκέλος των περιοδειών των Scorpions το 1979 και χρειάστηκε να έρθει εσπευσμένα ο Jabs να πάρει τη θέση σου...

{youtube}pUo3AcCuuNg{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured