Αναστασία Τουρούτογλου

Έχει κερδίσει επάξια και με το σπαθί του τον τίτλο του πιο μισητού άνδρα στον κόσμο. 

Ο λόγος για τον Martin Shkreli, τον βασιλιά όλων των Φαρμαβιομηχανιών, ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα αγόρασε τα δικαιώματα κυκλοφορίας και διάθεσης στην αγορά του φαρμάκου Daraprim, ανεβάζοντας το κόστος από 13.50 δολάρια σε 750 δολάρια για κάθε χάπι.

Η υπόθεση εκείνη είχε προκαλέσει πανικό αλλά και σοκ στη παγκόσμια κοινή γνώμη σε σημείο που ο Shkreli είχε αναγκαστεί να δικαιολογηθεί δημόσια και τελικά να αναθεωρήσει την τιμή του φαρμάκου, η οποία κατέληξε να είναι κάπως οικονομικότερη. 

Το τελευταίο του κατόρθωμα όμως ήταν πιο καλλιτεχνικό: η αγορά του ενός και μοναδικού αντιτύπου του τελευταίου δίσκου των Wu - Tang Clan με τίτλο "Once Upon A Time In Shaolin", έναντι 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Shkreli συμμετείχε ανώνυμα στη δημοπρασία και κανείς δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ποιος είναι πίσω από την αστρονομική αυτή προσφορά. Τα μέλη του συγκροτήματος ανακάλυψαν πρόσφατα την ταυτότητα του αγοραστή και δηλώνουν βαθιά δυσαρεστημένα, όμως, τώρα πια είναι αργά.

Μάλιστα ο Shkreli έκανε και μερικές προκλητικές δηλώσεις σχετικά με το γεγονός, λέγοντας ότι ψάχνει να βρει ποιο θα είναι το επόμενο συγκρότημα που θα πληρώσει για να κυκλοφορήσει έναν δίσκο μόνο για αυτόν.

Επειδή όμως υπάρχει τελικά λίγη δικαιοσύνη στον κόσμο, ο γνωστός επιχειρηματίας βρέθηκε ξαφνικά άσχημα μπλεγμένος καθώς εχθές μόλις μαθεύτηκε ότι έχει ασκηθεί σοβαρή ποινική δίωξη εναντίον του για παράνομες μετακινήσεις μετοχών από τη μία εταιρία του σε άλλη.

Εντάξει, και φυλακή να καταλήξει, που λέει ο λόγος, θα έχει να ακούει Wu-Tang Clan.

{youtube}8tMORYjL55Q{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured