Αναστασία Τουρούτογλου

Γίνεται τέτοιος χαμός με την Adele αυτό το διάστημα που μέχρι και αφορμή για υποκλοπή προσωπικών δεδομένων είναι ικανή να σταθεί η μανία των πιο πιστών θαυμαστών της για ένα μόνο εισιτήριο. 

Η τραγουδίστρια έχει ήδη ανακοινώσει την βρετανική περιοδεία της για το 2016 και οι φανς έχουν σπεύσει στο διαδίκτυο προκειμένου να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους. Μαζί με αυτούς έσπευσαν και οι χάκερς προκειμένου να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα και στη συνέχεια τους λογαριασμούς μέσω πιστωτικών καρτών.

Μόνο που τα πράγματα ευτυχώς δεν λειτούργησαν με αποτέλεσμα κάποιοι πελάτες, οι οποίοι επιχείρησαν να κάνουν την αγορά των εισιτηρίων τους μέσω της επίσημης σελίδας της Adele στο διαδίκτυο να ενημερώσουν τους υπεύθυνους ότι ήταν σε θέση να δουν ξαφνικά στις οθόνες τους στοιχεία άλλων πελατών όπως τις διευθύνσεις τους και τον αριθμό της πιστωτικής τους κάρτας. 

Η εταιρία, Songkick, που βρίσκεται πίσω από τις πωλήσεις των εισιτηρίων εξήγησε δια του εκπροσώπου της ότι λόγω του τεράστιου φόρτου εργασίας με τις συγκεκριμένες συναυλίες ένα πρόβλημα του συστήματος εμφάνιζε στον έναν πελάτη τα στοιχεία του άλλου χωρίς όμως να είναι βέβαιο ότι στα στοιχεία αυτά συμπεριλαμβανόντουσαν κωδικοί πιστωτικών καρτών. 

Από την άλλη, ο υπεύθυνος για την ασφάλεια τραπεζικών ζητημάτων  Graham Cluely δήλωσε στο BBC ότι από τα στοιχεία προκύπτει πως είναι λες και κάποιος μπήκε στο σύστημα και πείραξε τους κωδικούς κλειδώματος έτσι ώστε όλα να είναι φανερά σε όλους.

Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη προκειμένου να διπλοτσεκαριστεί αν έχουν γίνει επιπλέον χρεώσεις μέσω της ιστοσελίδας και ποια στοιχεία πελατών έχουν τελικά διαρρεύσει στο διαδίκτυο.

{youtube}YQHsXMglC9A{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured