Αναστασία Τουρούτογλου

 

Το προετοίμαζαν κάποιον καιρό το επόμενο δισκογραφικό τους βήμα οι Ulver και φαίνεται ότι όλα βρίσκονται πια στην τελική ευθεία,

με το ATGCLVLSSCAP να παίρνει ημερομηνία κυκλοφορίας για τις 22 Ιανουαρίου 2016.

Όλο τον Φεβρουάριο του 2014, μαθαίνουμε, η μπάντα κράταγε ηχογραφήσεις από τις ζωντανές της εμφανίσεις, ειδικά των πιο αυτοσχεδιαστικών στιγμών της performance τους. «Ήταν άλλωστε όλη η περιοδεία ένα πείραμα», λέει ο Kristoffer Rygg, «αρκετά μάλιστα χαλαρό και κάπως τρομακτικό για μια μπάντα τόσο παγιωμένη στους τρόπους της, όπως εμείς». 

Με το που τελείωσε λοιπόν η περιοδεία, o Daniel O'Sullivan άρχισε να δουλεύει πάνω στις ηχογραφήσεις αυτές, αναζητώντας την έμπνευση στο βόρειο Λονδίνο, στο σπίτι του μακαρίτη Ian Johnstone των Coil: «τα πεινασμένα φαντάσματα του έρημου πλέον σπιτιού, άφησαν το αποτύπωμά τους στον δίσκο», σχολίασε ο O'Sullivan από την πλευρά του.

Το ATGCLVLSSCAP ολοκληρώθηκε στη συνέχεια στο Όσλο από την τριάδα Anders Møller, Kristoffer Rygg & Tore Ylwizaker, οι οποίοι δηλώνουν περήφανοι για έναν δίσκο που πηγαίνει πέρα και πάνω από μια ζωντανή ηχογράφηση, όπως την έχουμε συνηθίσει. Ένα δικό τους pièce-de-resistance απέναντι στην παραδοσιακή live δισκογραφία. 

Μέχρι να ακούσουμε κάτι ολοκληρωμένο (αποσπασματικά έχουν βγει μερικά πράγματα), ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω promo βιντεάκι των Νορβηγών.

{youtube}-sSnCtaftUU{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured