Αναστασία Τουρούτογλου

 

Το νέο single του (Oscar) Powell, "Insomniac", βγαίνει σύντομα στη Diagonal με διανομή από την XL Recordings, αν δεν ήταν όμως η ιδιαιτερότητα ενός sample που περιέχει, πολύ δύσκολα θα το βλέπατε τώρα στα νέα.

Το "Insomniac" χρησιμοποιεί sample από τον Steve Albini, ο οποίος ακούγεται να προλογίζει ένα κομμάτι των Big Black, την εποχή που ήταν ενεργοί και έδιναν συναυλίες. Ο Powell, μέγας θαυμαστής της μπάντας, του έστειλε ένα e-mail με το δημιούργημά του, ζητώντας του την άδεια να χρησιμοποιήσει το sample. Ο Albini του την έδωσε, του απάντησε όμως πως δεν άκουσε καν το "Insomniac" καθώς δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η μουσική αυτού του είδους, προτού αρχίσει μια μακρόσυρτη διάλεξη περί ηλεκτρονικής μουσικής.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, είπε δηλαδή στον Powell πως σιχαίνεται τη μηχανιστική χορευτική μουσική και όλα γύρω από αυτήν: τα clubs στα οποία παίζεται αυτή η «ανόητη απλοϊκότητα», τους ανθρώπους που πάνε σε αυτά, τα ναρκωτικά που παίρνουν, τις «μαλακίες που τους αρέσει να συζητάνε», τα ρούχα τα οποία φοράνε. Η ηλεκτρονική μουσική που του άρεσε, συνεχίζει, ήταν ριζοσπαστική και διαφορετική: την εξέφρασαν καλλιτέχνες σαν τον Γιάννη Ξενάκη, τους Kraftwerk, τους Suicide, τους (πρώιμους) Cabaret Voltaire, τους White Noise.

O Powell σαφώς εντυπωσιάστηκε, την ίδια όμως στιγμή μίλησε μέσα του και το επιχειρηματικό δαιμόνιο –και ζήτησε άδεια να χρησιμοποιήσει αυτό το mail ως promo. «Δεν με νοιάζει τι θα το κάνεις», του είπε ο Albini. Κι έτσι, το e-mail του είναι πλέον μια γιγαντοαφίσα, με την οποία η XL προωθεί την κυκλοφορία του "Insomniac"...

Είπατε τίποτα περί promo;

{youtube}iUbxEVzA-oI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured