Αναστασία Τουρούτογλου

 

Μεταξύ 2011 και 2014, η PJ Harvey και ο Seamus Murphy πραγματοποίησαν κάμποσα ταξίδια, φτάνοντας μέχρι την Washington D.C., αλλά και μέχρι γωνιές του πλανήτη μας που παραμένουν βυθισμένες σε μεταπολεμικές προβληματικές πραγματικότητες –σαν το Κόσοβο και το Αφγανιστάν. Η Harvey μάζεψε λέξεις, ο Murphy μάζεψε εικόνες και μαζί έκατσαν και έφτιαξαν το βιβλίο The Hollow of the Hand, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη από τον εκδοτικό οίκο Bloomsbury.

Με την ευκαιρία αυτή, Harvey & Murphy ανακοίνωσαν και δύο βραδιές στο Royal Festival Hall στο Southbank Centre, στα πλαίσια του φετινού Literature Festival του Λονδίνου, για τις 9 και 10 του Οκτώβρη. Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν το event ως «βραδιές με ποιητικές απαγγελίες, νέα τραγούδια και κινηματογραφικές εικόνες». Τον γενικότερο σχεδιασμό και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ian Rickson, ενώ στο συναυλιακό κομμάτι την PJ θα συνοδεύσουν επί σκηνής ο John Parish με τον James Johnston. 

Με την ευκαιρία, ξαναδιαβάζουμε (εδώ) και όσα έγραψε η Σμαρώ Μπότσα, η οποία ταξίδεψε για λογαριασμό μας στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο, για το Recording in Progress της PJ Harvey, στο Somerset House. 

{youtube}t2NhiAPQ9ao{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured