Αναστασία Τουρούτογλου

 

Ο Richie Hawtin είναι πλέον Ντόκτορ, όχι όμως γιατί πήγε να κάτσει στα θρανία της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης τώρα στα 45, αλλά γιατί έγινε αποδέκτης ενός τιμητικού διδακτορικού διπλώματος. 

Ο γεννημένος στην Αγγλία μα Καναδός υπήκοος Hawtin, βρέθηκε στο πανεπιστήμιο του Χάντερσφιλντ στη Βρετανία για να παραλάβει το τιμητικό του ντοκτορά για την προσφορά του στη μουσική τεχνολογία. Οι ιθύνοντες του ιδρύματος τον χαιρέτησαν βέβαια και γενικότερα, ως έναν από τους πρωτοπόρους ηλεκτρονικούς καλλιτέχνες της δεκαετίας του 1990, βράβευσαν όμως το κομμάτι της δουλειάς του που δεν είναι τόσο γνωστό στο ευρύ κοινό: τη συνεργασία του με τις εταιρείες παραγωγής μουσικού software Native Instruments, Ableton & Subpac, τον καταλυτικό του ρόλο στην παραγωγή ψηφιακών DJ τεχνολογιών (σαν το Final Scratch) και την προθυμία του να συμβάλλει στη μελλοντική έρευνα τέτοιων τομέων, μέσω του Plus Eight Equity Fund, το οποίο χρηματοδοτεί από κοινού με τον επί χρόνια συνεργάτη του John Acquaviva.

Ο Hawtin εκφώνησε με τη σειρά του έναν σύντομο ευχαριστήριο λόγο, τονίζοντας τη σημασία του πανεπιστημίου του Χάντερσφιλντ στην επινόηση νέων τεχνολογιών, υπογραμμίζοντας πως τους ενώνουν οι προκλήσεις του μέλλοντος. 

Πέρσι, θυμίζουμε, ο Richie Hawtin είχε χορέψει ξαφνικά το Μοναστηράκι, με ένα απογευματινό secret gig, στο οποίο είχε βρεθεί και το Avopolis. Θυμηθείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε μετά το τέλος του στον αρχισυντάκτη μας Χάρη Συμβουλίδη (εδώ) και τα όσα έγιναν εκείνο το Σάββατο του Σεπτέμβρη (εδώ)

{youtube}6TYsOMYaz6E{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured