Αναστασία Τουρούτογλου

 

Τα κουρέματά του και τα χαβανέζικα πουκάμισα που φοράει κάποιες φορές μπορεί να αποπροσανατολίζουν, όμως ο JUL είναι πιο ζόρικο τυπάκι απ' όσο δείχνει. Στα 25 του φέτος, ο Julien Marie από τη Μασσαλία θεωρείται ανερχόμενο αστέρι στο –πάντα πολυσχιδές– γαλλικό χιπ χοπ, αν και αντιπροσωπεύει μια mainstream εκδοχή που περνάει πιο εύκολα στα ποπ ακροατήρια, παρά τις θρυλούμενες ρίζες του στο μαχητικό εκείνο ραπ που «φύτρωσε» με τη μεγάλη του gangsta σχολή πίσω στα 1990s. 

Το νέο του, 4ο άλμπουμ, Je Trouvez Pas Le Sommeil παραλίγο μάλιστα να κάνει την έκπληξη στα γαλλικά charts και να αφήσει στο #2 τον καινούριο δίσκο των Muse, κάτι βέβαια που τελικά δεν συνέβη –η δυναμική των Βρετανών είναι άλλωστε σαφώς μεγαλύτερη. Το #2, πάντως, είναι η υψηλότερη μέχρι στιγμής θέση του JUL στους καταλόγους της πατρίδας του, η οποία επιβεβαιώνει και το ρεύμα που έχει, ειδικά στη νεολαία.

Στο νούμερο 3, εντωμεταξύ, συναντάμε έναν ακόμα 25χρονο και πολλά υποσχόμενο ράπερ, τον Nekfeu από τη Νίκαια, με το πρώτο του (σόλο) άλμπουμ Feu

Το γαλλικό χιπ χοπ, καλά κρατεί...

{youtube}HSD4D7L8BIY{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured