Αναστασία Τουρούτογλου

 

Αγαπημένος ηθοποιός, μα και μπλεγμένος με τη δισκογραφία, ο sir Christopher Lee υπήρξε μια εμβληματική, πολύπλευρη καλλιτεχνική φιγούρα του 20ού αιώνα. 

Η χαρακτηριστική, ψηλόλιγνη φιγούρα του έδωσε ζωή στον κόμη Δράκουλα και στον κακό Francisco Scaramanga –σε ένα από τα πιο απολαυστικά και πιο υποτιμημένα James Bond (The Man With The Golden Gun, 1974)– πρωταγωνίστησε στο Wicker Man (1973), αλλά ενσάρκωσε και σημαντικές μορφές της κινηματογραφικής μυθολογίας των νεότερων γενιών: μεταξύ άλλων, έπαιξε τον μάγο Σάρουμαν στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών (2001-2003) και στην πρόσφατη Χόμπιτ τριλογία (2012-2014), αλλά και τον σκοτεινό κόμη Dooku σε δύο Πολέμους των Άστρων (2002, 2005). 

Ο Christopher Lee έλαβε τον τίτλο του sir το 2009 για τις υπηρεσίες του στο θέατρο, είχε όμως γούστο και για τη μουσική –και μάλιστα ευρύ. Τραγούδησε το υπέροχο "Impossible Dream" στο soundtrack του Man From La Mancha (1972), το ψυχεδελικό "The Tinker Of Ray" στο soundtrack του Wicker Man, έκανε φωνητικά στην italo disco επιτυχία της Kathy Joe Daylor "Little Witch" (1989), ενώ αργότερα ανέπτυξε και μεγάλη αγάπη για το χέβι μέταλ, μετά τη συνεργασία του με το power metal σχήμα των Rhapsody Of Fire. Κυκλοφόρησε μάλιστα και δικούς του δίσκους σε μεταλλικό ύφος (Revelation/2007, Charlemagne: By The Sword And The Cross/2010, Charlemagne: The Omens Of Death/2013), όπως και κάποια ΕΡ, που γενικά άρεσαν και θεωρήθηκαν διασκεδαστικά.

Πέθανε πριν λίγη ώρα σε νοσοκομείο του Λονδίνου, στα 93 του, από αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε λόγω προχωρημένης ηλικίας. 

Πλήρης ημερών, έγραψαν ήδη κάποιοι και σίγουρα δοξασμένος –όμως θα μας λειψει. Πολύ. 

{youtube}5PWuvHPGsjI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured