Αναστασία Τουρούτογλου

Μπορεί ο Rory Gallagher να γεννήθηκε στο Ballyshannon, μεγάλωσε όμως στο Cork κι αυτό αισθανόταν πάντοτε ως ιδιαίτερη πατρίδα του, ως εκείνον τον Ιούνιο του 1995, όταν αποχαιρέτησε τα εγκόσμια σε ηλικία μόλις 47 ετών.

Και οι άνθρωποι του Cork δεν τον έχουν ξεχάσει. Καθώς λοιπόν την Κυριακή 14/6 συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατό του, έχουν σχεδιάσει πλήθος εκδηλώσεων υπό το όνομα #RememberRory. Οι εορτασμοί ξεκινούν από την Παρασκευή, όταν τρεις μεγαλύτεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης θα παίξουν την ίδια ώρα το "Tatto'd Lady". Την ίδια στιγμή το κομμάτι θα ακουστεί και live στη Rory Gallagher Plaza και το καμπαναριό του Shandon θα ηχήσει στους ρυθμούς του. 

Το απόγευμα, επίσης, η τοπική ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης –η οποία φέτος διεκδικεί με αξιώσεις το ιρλανδικό πρωτάθλημα κόντρα στη Νταντάλκ και τη Σάμροκ Ρόβερς– θα μπει να αγωνιστεί στο γήπεδο ενάντια στη Μπρέι υπό τους ήχους ενός δικού του τραγουδιού.

«Θυμόμαστε πάντα με συγκίνηση τον χαμό του Rory, που έφυγε τόσο νέος», δήλωσε η δήμαρχος του Cork, Mary Shields. «Ήμασταν όμως και παραμένουμε περήφανοι που ήταν Κορκόνιος και με την ίδια αυτή περηφάνια θέλουμε να γιορτάσουμε την κληρονομικά την οποία άφησε σε διεθνές επίπεδο».

{youtube}Vo39SEzGiTY{/youtube} 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured