Αναστασία Τουρούτογλου

Είναι γνωστή η απέχθεια μεγάλης μερίδας των εγχώριων indie κύκλων προς ό,τι μιλάει και εκφράζεται στα ελληνικά, όπως και ο σνομπισμός τους απέναντι στο σύνολο της ελληνικής μουσικής. 

Το ένα είναι συνήθως πολύ λαϊκό, το άλλο πολύ παλιό, το άλλο πολύ mainstream, το παράλλο κοψοφλέβικο (λες και οι Radiohead δεν είναι, ας πούμε...). Τα έχουμε όλοι ακούσει κατά καιρούς, όπως βέβαια έχουμε ακούσει και τους παράλογους επαίνους προς ό,τι μιλάει αγγλικά και απλά αντιγράφει όσους καλλιτέχνες τυχαίνει να αγαπά καθένας από το διεθνές στερέωμα. 

Ολόκληρος Jarvis Cocker, πάντως, έχει άλλη άποψη –όπως φάνηκε από τη δημοσιοποίηση της playlist της εκπομπής του της 10ης Μαΐου, στο BBC Radio 6. 

Απαλλαγμένος από τα επαρχιώτικα σύνδρομα και τους κομπλεξισμούς της εγχώριας indie κοινότητας, ο Jarvis μια χαρά χώρεσε τον "Χασάπη" του Μάρκου Βαμβακάρη από το μακρινό 1934 ανάμεσα σε κλασικές επιλογές (Bob Dylan), δοκιμασμένα εναλλακτικά ονόματα του παρελθόντος (Stereolab) και νεόκοπα ονόματα που ενθουσιάζουν το indie κοινό (Tobias Jesso Jr., Courtney Barnett). Χωρίς μάλιστα να θέλει να κάνει κάποιο statement: απλά μια βόλτα στη δισκοθήκη του έκανε.

Ας ξανασκεφτούν λοιπόν κάποιοι τα ιδεολογήματά τους και τον κολλημένο τους φανατισμό, καλό θα τους κάνει...

{youtube}NWlfd7G9Ln4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured