Αναστασία Τουρούτογλου

Εχθρούς στην Κίνα έχει κάνει μάλλον άθελα της η Katy Perry. 

To ποπ κορίτσι που αλλάζει χρώμα στα μαλλιά μέρα παρά πέρα ταξίδεψε μέχρι την Ταϊβάν για μία συναυλία αλλά φαίνεται ότι δεν φρόντισε να μάθει νωρίτερα το πολιτικό στάτους της χώρας. 

Κατά την διάρκεια λοιπόν του live στην Ταϊπέι η Katy εμφανίστηκε στην σκηνή φορώντας σαν κάπα στους ώμους της μια σημαία της Ταϊβάν για να τιμήσει προφανώς την χώρα που την φιλοξενούσε. Έλα όμως που δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Γιατί στην Tαϊβάν το να εμφανίσεις δημόσια μια σημαία της χώρας θεωρείται δήλωση υποστήριξης στην ανεξαρτησία του κράτους κάτι που οι Κινέζοι δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι. Άσε που η Ταϊβάν δεν χρησιμοποιούσε ποτέ την σημαία της μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. 

Και σαν να μην έφτανε το παραπάνω η τραγουδίστρια εμφανίστηκε λίγο αργότερα με ένα κουστούμι γεμάτο από... ηλιοτρόπια κάτι το οποίο θεωρήθηκε αναφορά στο Sunflower Student Movement που έλαβε χώρα το 2014, ένα κίνημα ενάντια στις εμπορικές συμφωνίες του κράτους με την Κίνα. Να πούμε ότι το συγκεκριμένο κίνημα πέρυσι είχε δεχθεί κριτική και από πολίτες της Ταϊβάν, οι οποίοι το είχαν θεωρήσει άδικο και υπερβολικό. 

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες η Perry δεν είχε πρόθεση να δηλώσει το οτιδήποτε και να πάρει καμία πολιτική θέση για την Ταϊβάν - άλλωστε έχει φορέσει το κουστούμι με τα ηλιοτρόπια και σε άλλο σόου λίγο καιρό πριν - απλά πιθανότατα είχε άγνοια της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα.

 

{youtube}iCgHsFJatN4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured