Αναστασία Τουρούτογλου

 
 
«Η παγωνιά δεν υπήρχε, αλλά με το που είδαμε ότι η αδρεναλίνη στο συγκεντρωμένο πλήθος ανέβαινε, τα ξεχάσαμε όλα και πολεμήσαμε το πολικό ψύχος μέχρι και το τέλος της συναυλίας»
 
Έτσι σχολίασε την εμπειρία ο κιθαρίστας των Βρετανών prog metallers TesseracT, μια μπάντα που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή έξω από το ιδίωμά της (αν και πέρυσι συμμετείχε σε Sonisphere), όμως καταγράφεται ως η πρώτη στην ιστορία που έπαιξε μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο ιγκλού, στον Αρκτικό Κύκλο.
 
Η συναυλία κράτησε 1 ώρα και έλαβε χώρα στο χωριό Yllas στη Φινλανδία, ύστερα από ιδέα/πρόταση της Jägermeister Ice Cold, η οποία έχει αυτή τη gig series που βασίζεται στις δυσχέρειες του να παίζεις live υπό συνθήκες ψύχους. Το ιγκλού φυσικά που φτιάχτηκε δεν ήταν του συνηθισμένου μεγέθους, μα πολύ μεγαλύτερο –ονομάστηκε δε Gigloo (πετυχημένο!).
 
Και βέβαια μη φανταστείτε ότι όταν μιλάμε για κοινό, εννοούμε τίποτα μεταλλάδες και προγκρεσιβάδες, ε; Κατά κύριο λόγο μπροστά σε Λάπωνες χωρικούς άσχετους με τη μουσική τους έπαιξαν οι TesseracT, πολλοί από τους οποίους ήρθαν εκεί με έλκυθρα συρόμενα από ταράνδους. Από όσο λέγεται, πάντως, τους άρεσε το "Nocturne"...
 

{youtube}4FUp3Tk1eDE{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured