Αναστασία Τουρούτογλου

Με μια λιτή ανακοίνωση στο Facebook του καλλιτέχνη, το μάνατζμέντ του ανακοίνωσε τον «τραγικό του θάνατο χθες το βράδυ», χωρίς να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες, ζητώντας τον σεβασμό του τύπου στον πόνο της οικογένειάς του, μέχρι να βγει το πλήρες ανακοινωθέν. 
 
 
Ο Βρετανός τραγουδοποιός ξεκίνησε την καριέρα του στο δεύτερο μισό των 1990s με έδρα το Νότιγχαμ, όταν ο σκηνοθέτης Shane Meadows του ζήτησε να φτιάξει το soundtrack για την ανεξάρτητη ταινία Small Time, την οποία γύριζε τότε. Για τον σκοπό αυτό ο Gavin Clark έστησε το 1997 τους Sunhouse, μια μπάντα με folk κατευθύνσεις, οι οποίοι περισσότερο βέβαια έγιναν γνωστοί για την τακτική τους να ηχογραφούν υπαίθρια (και όχι σε στούντιο), παρά για τα δύο ΕΡ και το ένα άλμπουμ που άφησαν πριν διαλυθούν πρόωρα, το 1998. Το άλμπουμ Crazy On The Weekend, πάντως, θεωρείται σήμερα αρκετά σπάνιο.
 
Στη συνέχεια ο Clark δραστηριοποιήθηκε στα '00s ως τραγουδιστής των Clayhill (2002-2009) και είναι στο διάστημα αυτό που κατάφερε να γίνει ευρύτερα γνωστός, χάρη αρχικά σε μια διασκευή την οποία έκανε η μπάντα στο "Please Please Please Let Me Get What I Want" των Smiths. Αυτή τράβηξε και το ενδιαφέρον των UNKLE, οι οποίοι του ζήτησαν να συμμετάσχει στο War Stories το 2007, τραγουδώντας το "Broken" και το "Keys To The Kingdom". Η συνεργασία ήταν επιτυχημένη και επαναλήφθηκε και για το End Titles...Stories For Film του 2008 και για το Where Did The Night Fall του 2010, όπως και για το Another Night Out του 2011.
 
Το 2014 ο Meadows είχε γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τον Clark, ονόματι The Living Room, ενώ στα σκαριά βρίσκονταν διάφορα πρότζεκτ, ένα από τα οποία ήταν το κοινό άλμπουμ που ετοίμαζε για το '15 μαζί με τον Nick Hemming από τους Leisure Society.
 

{youtube}yO2SJmMUr6A{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured