Αναστασία Τουρούτογλου

 
Τη θέση των Sonics στην εναλλακτική μουσική ιστορία δεν χρειάζεται να σας την ξαναδιηγηθούμε: οι αναγνώστες του Avopolis τη γνωρίζουν καλά, όπως μάλλον τη γνωρίζει και γενικότερα το εγχώριο κοινό, αν κρίνουμε από εκείνο το ενθουσιώδες sold-out του 2009 στο Gagarin (κάνε κλικ "εδώ" για να διαβάσεις τι έγραψε τότε ο Χάρης Συμβουλίδης).
 
Παρά όμως την επανασύνδεση των τελευταίων χρόνων, κανείς δεν περίμενε ότι τα 3 αυθεντικά μέλη των Sonics –Larry Parypa, Jerry Roslie & Rob Lind– θα είχαν και όρεξη για νέες ηχογραφήσεις, μιας και ούτε λίγο, ούτε πολύ έχουν πια περάσει 48 χρόνια απ' όταν μπήκαν στο στούντιο.
 
Κι όμως, την έχουν! Ίσως για να δείξουν στους νεότερους αναβιωτές του garage rock πώς το κάνουν με στυλ, οι Sonics μπήκαν σε ένα στούντιο του Σιάτλ με τον παραγωγό Jim Diamond και 31 Μαρτίου κυκλοφορούν το καινούργιο τους άλμπουμ, με τίτλο This Is The Sonics.
 
Ανακοίνωσαν μάλιστα κι ένα πρώτο single, μια νέα ηχογράφηση του "Bad Betty", το οποίο είχαν κυκλοφορήσει πέρυσι σε ένα split single με τους Mudhoney, ειδικά για την Ημέρα των Δισκοπωλείων. Μέχρι όμως να βγουν όλα αυτά, μπορείτε να θυμηθείτε γιατί το "Strychnine" είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια των 1960s...
 

{youtube}f7Nffq0bOgE{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured