Αναστασία Τουρούτογλου

 
Τα νέα των τελευταίων μηνών ήθελαν τον Jimmy Ruffin βαριά άρρωστο, να νοσηλεύεται στην εντατική, σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας, όπου και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή, στα 78 του χρόνια.
 
Ο Αμερικανός τραγουδιστής της soul γνώρισε μεγάλες επιτυχίες στη δεκαετία του 1960, αλλά και σ' αυτήν του 1980 και τουλάχιστον δύο γενιές τον θυμούνται για το "What Becomes of the Broken Hearted?" [1966, US #7, UK #4] και για το "Hold On (To My Love)" [1980, US #10, UK #7]. Έγινε όμως γνωστός και για την καμπάνια κατά των ναρκωτικών της οποίας ηγήθηκε στα 1990s, μετά τον θάνατο του μικρού του αδερφού από υπερβολική δόση –του David Ruffin, των Temptations. 
 
Ο Ruffin δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ένα νέο άλμπουμ που σχεδίαζε αρχικά για το 2013, έχοντας αναθαρρήσει από την υποδοχή την οποία επεφύλαξε το κοινό στην επανέκδοση σε CD ενός παλιού του άλμπουμ από το 1970 (I Am My Brother's Keeper). Είναι άγνωστο σε τι βαθμό είχαν προχωρήσει οι ηχογραφήσεις και αν θα ακούσουμε ποτέ κάτι από αυτό το υλικό.
 
Ο Berry Gordy, ο θρυλικός ιδρυτής της Motown, αποχαιρέτησε τον Ruffin λέγοντας γι' αυτόν πως υπήρξε τραγουδιστής-φαινόμενο. 
 

{youtube}UQU4sIn96M4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured