Αναστασία Τουρούτογλου

jim_morrison

Στην πρόσφατη, εφ' όλης της ύλης, συνέντευξη της για το περιοδικό MOJO, η Marianne Faithfull κάνει κάτι περισσότερο από το να μιλήσει με νοσταλγία για τις καλλιτεχνικές παρέες των 60's: δίνει την δική της εκδοχή για το ποιος ευθύνεται για τον θάνατο του Jim Morrisson.
 
H Faithfull που βρισκόταν κι εκείνη στο Παρίσι όταν ο τραγουδιστής των Doors έφυγε από τη ζωή, δήλωσε πως ο τότε σύντροφος της, και έμπορος ηρωίνης, Jean de Breteuil, είχε επισκεφθεί τον Morrisson το μοιραίο βράδυ.
 
Όπως αποκαλύπτει στην συνέντευξη της, εκείνη δεν ήθελε να τον ακολουθήσει γιατί είχε «κακό προαίσθημα» και έτσι προτίμησε να μείνει μέσα, να πάρει μερικά βαρβιτουρικά και να κοιμηθεί. 
 
Σύμφωνα με την Faithfull, o de Breteuil ήταν αυτός που έδωσε στον διάσημο τραγουδιστή την χαριστική δόση: «Τον σκότωσε. Δεν αμφιβάλω πως ήταν ατύχημα όμως προφανώς το πράγμα ήταν υπερβολικά βαρύ. Έπρεπε να το ξέρει. Δεν έχει σημασία πλέον. Όλοι όσοι ήταν με κάποιον τρόπο αναμεμειγμένοι στον θάνατο του Jim έχουν πεθάνει πια. Εκτός από εμένα». 
 
Η Faithfull όμως τοποθετήθηκε και για τον ξαφνικό θάνατο της Amy Winehouse, λέγοντας πως η τελευταία πάντα την φοβόταν και την απέφευγε γιατί ήξερε πως η Marianne μπορούσε να συναισθανθεί το μέγεθος του προβλήματος της. 
 
«Έχω υπάρξει σε αυτή τη θέση και ξέρω πως είναι. Όταν είσαι τόσο βουτηγμένος σε όλα αυτά, σημαίνει πως υπάρχει από πίσω και ένας βαθμός ναρκισσισμού, τόσο υψηλός που καταντάει αυτοκαταστροφικός. Τα γνωρίζω πολύ καλά όλα αυτά. Είναι σαν να είσαι κλεισμένος σε μια γυάλα και όση αγάπη κι αν σου δώσουν οι γύρω σου εσύ δεν μπορείς να την νιώσεις. Παρ' όλα αυτά, όταν την έβλεπα ήθελα να την αρπάξω από τους ώμους και να της φωνάξω: «Ξύπνα!»». 
 
{youtube}fSDV2W7Ac9Y{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured