Αναστασία Τουρούτογλου

10567723_10152628147184540_963358895_o

Όταν ονόμαζε τον πρόσφατο δίσκο του Everyday Robots, ο Damon Albarn δεν περίμενε πως μέσα στο έτος θα βρισκόταν πρωταγωνιστής σε μια κοσμοϊστορική συγκυρία, παίζοντας μπροστά σε δύο αληθινά ρομπότ.
 
Επισκεπτόμενος το Εθνικό Μουσείο Αναδυόμενης Επιστήμης & Τεχνολογίας της Ιαπωνίας, ο Albarn δέχτηκε να δώσει μια ειδική μίνι συναυλία, παίζοντας δύο κομμάτια από το τελευταίο του άλμπουμ (το "Everyday Robots" και το "Hollow Ponds") και δύο τραγούδια των Blur ("Strange News From Another Star", "Out Of Time"). 
 
Το λάιβ παρακολούθησαν 50 άτομα, από τα οποία όμως μόνο τα 48 ήταν άνθρωποι. Τα άλλα δύο ήταν ρομπότ! Οι υπεύθυνοι δηλαδή του Μουσείου έφεραν μαζί τα πιο πρόσφατα δημιουργήματά τους, την Οτοναρόιντ και τον Τελενόιντ. Και σημείωσαν μάλιστα ότι η Οτοναρόιντ ανταποκρίθηκε στη μουσική του Albarn: «Κινούσε το κορμί της ανάλογα με τους χρόνους των κομματιών, μουρμούρισε τους στίχους και έπαιρνε στεναχωρημένη έκφραση όταν η μελωδία γινόταν λυπημένη».
 
Ο ίδιος ο Albarn αρκέστηκε να πει πως το βρήκε «ενδιαφέρον» και πως, από απόσταση, τα δύο ρομπότ έμοιαζαν με κανονικούς ανθρώπους. Πρόσθεσε ωστόσο ότι κατά τη γνώμη του θα βλέπουμε πάντα τα ρομπότ ως κάτι εντελώς ξένο και ότι δεν προβλέπει ν' αλλάξει αυτό με τα χρόνια. 
 
{youtube}k7DGrY5FUTU{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured