Στυλιανός Τζιρίτας

140624-bob-dylan-auction-like-a-rolling-stone-lyrics-manuscript-two-million

Τις τελευταίες 2 ημέρες έχει πάρει φωτιά το ελληνικό internet για χάρη του Bob Dylan εξαιτίας της πάγιας τακτικής οπαδών του να κριτικάρουν τη γνωστή σε όλους (;) μας στάση του στις συναυλίες, όπου αφενός δεν ανοίγει κουβέντα με το κοινό αφετέρου δεν παίζει best of (διαβάστε εδώ το πολύ ωραίο σχετικό άρθρο του Βύρωνα Κριτζά). Πάγια τακτική και από τον Dylan αλλά και από διάφορους σταφιδιασμένους οπαδούς που δεν είναι μάλλον, κατά πως φαίνεται, πληροφορημένοι σωστά.

Την ίδια στιγμή το τελικό χειρόγραφο ( 4 σελίδων όπως φαίνεται και στη φωτογραφία) του Like a Rolling Stone πωλήθηκε εχθές το απόγευμα έναντι του ποσού των 2.045.00 δολαρίων (σε αγοραστή που παρέμεινε άγνωστος) σε δημοπρασία στο γνωστό οίκο Sotheby, θέτοντας αναμφίβολα ένα νέο ρεκόρ. Όπως έγραψε το Billboard, ο πωλητής είναι γνωστός συλλέκτης αντικειμένων του Dylan και το αγόρασε πριν πολλά χρόνια από τον ίδιο τον καλλιτέχνη.

Να σημειώσουμε επίσης ότι στις 4 σελίδες μπορεί να δει κάποιος υποσημειώσεις, διαφορετικούς στίχους (δοκιμαστικά) σε κάποια άλλα σημεία όπως και μερικά σημάδια που αφορούν τη μουσική πλευρά της σύνθεσης.

{youtube}Ie01FxTnGe0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured