Στυλιανός Τζιρίτας

swagvu1

Ήταν το 2002 όταν ο Warren Hill, ειδικευμένος στο ψαχτήρι ανάμεσα σε δεκάδες σκουπιδοσυλλογές δίσκων σε παζάρια και ιδιοκτήτης του Mississippi Records, δισκάδικου στο Portland, αγόρασε μια λευκής ετικέτας κόπια δίσκου των Velvet Underground για 75 (χαχαχαχα!) σεντς τον οποίο και πούλησε το 2006 σε δημοπρασία για 25.000 δολάρια.

Ερχόμαστε στο σήμερα. Ο αγοραστής (που παραμένει ακόμα και σήμερα ανώνυμος) τις επόμενες ημέρες θα βγάλει και αυτός με τη σειρά του το δίσκο σε δημοπρασία, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι όλο τον καιρό που έχει στην κατοχή του το δίσκο τον έχει ασφαλίσει σε χρηματοκιβώτιο και ΔΕΝ τον έχει παίξει για να μην υπάρχει η παραμικρή ζημιά. Στους σκεπτικιστές για τα κίνητρα του να διευκρινίσουμε και εμείς με τη σειρά μας ότι είναι μεγάλος οπαδός των Velvets όπως υποσημειώνει αν και όχι της συγκεκριμένης περιόδου της μπάντας (αν είναι της περιόδου Loaded τον συγχαίρουμε για άλλη μια φορά).

Για όσους νομίζουν ότι πρόκειται για κάποια λευκής ετικέτας κόπια της Μπανάνας να πούμε ότι ΔΕΝ πρόκειται για τον πρώτο δίσκο των Velvets αλλά για μια ηχογράφηση με πολλές διαφορετικές γωνίες σε ενορχήστρωση, στίχους και γενικότερη προσέγγιση που έκανε για λογαριασμό της μπάντας ο ηχολήπτης Norman Dolph. Η πληρωμή του μάλιστα ήταν ένα αυθεντικός πίνακας του Andy Warhol ενώ να υποσημειώσουμε ότι η προαναφερθείσα κόπια είναι μαζί με αυτήν που έχει στην κατοχή της η (θεά των Velvets πίσω από τα-ο-θεός-να-τα-πει-τύμπανα) Mo Tucker, οι μόνες γνωστές κόπιες αυτής της ηχογράφησης -αν και έγινε το 2012 μια έκδοση σε cd το 2012. 

{youtube}HfCQWnN-4xo{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured