Στυλιανός Τζιρίτας

Η υπόθεση, πάντως, έχει κάποιους περιορισμούς ακόμα και αν κερδίσουν

Randy-California-19798

O Randy California ήταν χωρίς καμία αμφιβολία ένας προικισμένος καλλιτέχνης και κιθαρίστας και οι Spirit μια θαυμάσια μπάντα από τα περίχωρα του Los Angeles, υπεύθυνη για μια σειρά από αριστουργηματικούς ψυχεδελικούς δίσκους. Ο Randy σε αρκετές συνεντεύξεις του ακόμα και τη δεκαετία του 90 (πέθανε το 1997) είχε θίξει το ζήτημα της κλοπής του κλασσικού τραγουδιού των Zeps από την παρτιτούρα της σύνθεσης του Taurus, ένα ορχηστρικό κομμάτι από το ντεμπούτο της μπάντας το 1968. Οι Spirit και οι Zeppelin δεν ήταν απλώς γνωστοί μεταξύ τους, να σημειώσουμε. Είχαν κάνει τουρνέ μαζί και οι δεύτεροι δήλωναν ανοικτά επηρεασμένοι από τους πρώτους.

Οι δικηγόροι του California αλλά και των υπολοίπων μελών της μπάντας είχαν θέσει το ζήτημα των χρονικών περιορισμών που υπάρχουν στην αμερικάνικη νομοθεσία για διεκδίκηση πνευματικών δικαιωμάτων (τα 3 χρόνια είναι αυτό) ενώ παράλληλα η ίδια η μπάντα μιλώντας σε διάφορες περιστάσεις δήλωνε ότι δεν έχει την οικονομική επιφάνεια για να προβείς σε μια τέτοια κίνηση μιας και γνώριζαν ότι απέναντι τους θα έβρισκαν το δισκογραφικό κολοσσό της Sony.

Η ευκαιρία δόθηκε με την επανέκδοση των δίσκων των Led Zeppelin που κυοφορείται η ευκαιρία όπως λένε τα εναπομείναντα μέλη των Spirit είναι μοναδική μιας και επιτέλους η μπάντα μπορεί να εισπράξει έστω από τις μελλοντικές πωλήσεις που αφορούν το θρυλικό τραγούδι.

{youtube}9Q7Vr3yQYWQ{/youtube} {youtube}jJUdnTKlP1E{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured