sonik.team

stathisdrogosis

Στο νέο SONIK (Νοεμβρίου) που κυκλοφορεί, θα βρείτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στο φασισμό γύρω και μέσα μας, με αφορμή τα λεγόμενα του Γιάννη Αγγελάκα στο Θέατρο Βράχων, όταν ακούστηκε το σύνθημα «φασίστες κουφάλες, έρχονται κρεμάλες». Το Avopolis.gr αναδημοσιεύει σήμερα ένα από τα κείμενα του τεύχους του SONIK, αυτό του Στάθη Δρογώση:

Ο φασισμός υπάρχει σε όλες τις τάξεις της ελληνικής κοινωνίας. Ναι, ακόμη και σε ανθρώπους που αυτοπροσδιορίζονται αριστεροί. Ο σεξισμός επίσης. Κι ο ρατσισμός. Μαθαίνουμε από 6 χρονών ότι είμαστε ο περιούσιος λαός. Ότι μόνο οι άλλοι έκαναν σφαγές. Εμείς μόνο εκπολιτίσαμε. Είμαστε πάντα αδικημένοι. Και ψάχνουμε πατρικές φιγούρες. Εθνάρχες κτλ. Εθνικιστική παιδεία. Αυτήν έχουμε. Αν δεν αλλάξει ο τρόπος που διδασκόμαστε την ιστορία, δεν πρόκειται να αλλάξει κι ο τρόπος που βλέπουμε τον κόσμο. Μόνοι εναντίον όλων. Έτσι μας μαθαίνουν. Γονείς παππούδες και σχολείο. Θα το αλλάξουμε;

Sonik89_03

Sonik89cover

Το νέο SONIK κυκλοφορεί και πάλι στην απλή έκδοση των 3,90 ευρώ και στη συλλεκτική έκδοση (στην τιμή των 7,50 ευρώ) που περιλαμβάνει ένα ακόμα βιβλίο από τις Εκδόσεις Οξύ (περιλαμβάνονται τα βιβλία: HELLRAISER-COMIC, ΠΝΙΓΜΟΣ, INDIGO, ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΑΜΕ - ΦΥΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ, ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ - COMIC, ΑΜΑΡΤΟΒΟΡΟΣ, ΝΥΧΤΟΒΑΤΗΣ, ΠΑΛΟΥΚΙ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ, ΤΟ ΕΝΤΟΜΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, RING) και τη βιογραφία του Freddie Mercury (These Are The Days Of His Life), με σπάνιες φωτογραφίες και δημοσιεύματα από το σύνολο της ζωής και της καριέρας του.

Η συλλεκτική αυτή έκδοση κυκλοφορεί αποκλειστικά με το SONIK!

 


 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured