Αγγελική Λάλου

 Αν δεν ξέρετε και δεν έχετε ακούσει τις cumgirl8 ήρθε η ώρα να τις μάθετε! Κι αν το όνομά τους και μόνο σας εξάπτει την ερωτική φαντασία είστε στον σωστό δρόμο. Το post-punk νεοϋορκέζικο κουαρτέτο πήρε το όνομά του από το sex chat στο οποίο συναντήθηκαν οι τέσσερις δημιουργοί κι είναι ένα εκρηκτικό και συναρπαστικό μείγμα όπως ακριβώς σας προδιαθέτουν. Ξεχωρίζουν για την αγάπη τους προς το ροζ χρώμα και τη μόδα και λατρεύουν να σατιρίζουν άφοβα την καταπιεστική πατριαρχία, την αντικειμενικοποίηση της γυναίκας, τον ισοπεδωτικό καπιταλισμό και τη στρέβλωση της πραγματικότητας στα social media.  

Για να τις απολαύσεις και να μπεις στον ανατρεπτικό μουσικό κόσμο τους δεν θα χρειαστεί να πας μακριά, από την άνεση της οθόνης σου, τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στις 21:00, οι cumgirl8 κάνουν πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube σε άλλη μια συναυλία του STAGES A/LIVE, σε σύλληψη και σκηνοθετική επιμέλεια του Χρήστου Σαρρή.

Ποιες είναι όμως οι cumgirl8; Λοιπόν, η Lida Fox είναι στο μπάσο, η Veronika Vilim και η Avishag Rodrigues έχουν αναλάβει τις κιθάρες, ενώ η Chase Lombardo είναι στα τύμπανα και οι τέσσερις μαζί έχουν δημιουργήσει τον δικό τους αταξινόμητο ήχο ως μια «αισθησιακή εξωγήινη αμοιβάδα». Αν πιστεύατε ότι το πανκ αποτελεί μια υπόθεση που βρίσκεται πλέον στο αρχείο της μουσικής ιστορίας, οι cumgilr8 είναι εδώ για να σας κάνουν να αναθεωρήσετε αυτή την άποψη. Αποτελούν αδιαμφισβήτητα μια θηλυκή sex-positive και multi-media κολεκτίβα, με επιρροές από τη Madonna και τους Cocteau Twins μέχρι τη Nina Hagen και τους Strawberry Switch Blade, Chris & Cosey, Delta 5 και άλλους.

Ευκαιρία για πάρτι! Μαζέψτε την παρέα σας, ανεβάστε την ένταση και αφεθείτε να ζήσετε ένα αξέχαστο live. Οι cumgirl8 έρχονται στο Onassis Channel στο YouTube για μία μοναδική εμπειρία. Απολαύστε τον αέρα της τέχνης της performance της Νέας Υόρκης και αφεθείτε στο ευφυές, χιουμοριστικό, ελεύθερο κι αναρχικό ροζ χάος τους που έχει στόχο τη διασκέδαση πάνω και κάτω από τη σκηνή. Προκλητικές, σεξουαλικές, αισθησιακές αλλά όχι χυδαίες, οι cumgirl8 παίρνουν τη μουσική τους στα σοβαρά αλλά όχι τον εαυτό τους. Από το πρώτο τους EP "cumgirl8" το 2020 που έλαβε ενθουσιώδη υποδοχή, το “RIPcumgirl8” (2021) που ακολούθησε και το αυτόνομο single “dumb bitch”, μέχρι το τελευταίο τους, αυγουστιάτικο (2023) electro-punk ΕΡ “phantasea pharm” το οποίο έβγαλαν σε μια από τις πιο σημαντικές δισκογραφικές εταιρίες όλων των εποχών, την 4AD, οι cumgirl8 έχουν βρει τον δικό τους χώρο στη διεθνή μουσική σκηνή ως ένα σύγχρονο, εκκεντρικό, indie, θηλυκό, queer punk συγκρότημα. Ενώ την ίδια στιγμή, έχουν βρει και τη θέση τους στη βιομηχανία της μόδας, ως ένα fashion brand καθώς το προσωπικό τους στυλ έχει οδηγήσει σε συνεργασία με σχεδιαστές και σε αφιερώματα στο περιοδικό Vogue.

Συντελεστές

Σύλληψη & Επιμέλεια: Χρήστος Σαρρής

Διεύθυνση Παραγωγής: Έλενα Χωρέμη, Σμαράγδα Δογάνη

Βοηθός Παραγωγής: Άντζυ Αυγέρη

Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Curation Partner: Plisskën Festival

Chase Lombardo: ντραμς, φωνητικά

Lida Fox: μπάσο, φωνητικά

Veronika Vilim: κιθάρα, φωνητικά

Avishag Rodrigues: κιθάρα, συνθεσάιζερ, φωνητικά

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ

Σκηνοθεσία & Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Σαρρής

Εικονοληψία: Δημήτρης Ζιβόπουλος, Κοραλία Δογάνη, Φίλιππος Ζαμίδης, Ανδρέας Μάρκου

Κάμερα, βοηθός κάμερας & DIT: Γιώργος Κολιός

Κάμερα & βοηθός video crew: Ιωάννης Μυλωνάς

Μακενίστας: Βασίλης Χαρατζόγλου

Βίντεο εξοπλισμός: DK Rental House, Rent Photo Video

Τεχνική Επίβλεψη: Philip Hills

Σκηνογραφία: Λουκάς Μπάκας

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος

Προγραμματισμός Φωτισμών: Alex Hills

Μηχανικός Βίντεο: Άγγελος Ισαακίδης

Ηχογράφηση & Μίξη Ήχου: Jacopo Fokas

Βοηθός ηχολήπτη: Κώστας Ραγιαδάκος

Backline Services: Manos Backline

Μοντάζ: Τρύφωνας Καρατζίνας        

Χρωματική Επεξεργασία: Μάνθος Γ. Σάρδης – Α10 Post Productions

Φωτογράφιση: Πηνελόπη Γερασίμου           

 

Για τη σεζόν 2023-24, το STAGES A/LIVE έχει κοινό και είναι γυναικεία υπόθεση, με επίκεντρό του τέσσερις μοναδικές θηλυκότητες. Έχει ήδη προβληθεί η διονυσιακή συναυλία της Μαρίνα Σάττι. Ακολούθησε η νέα ντίβα του kuduro η Pongo. Τέλος, τη Δευτέρα 15 Απριλίου, το Onassis Channel στο YouTube θα φιλοξενήσει την τελευταία συναυλία της σαιζόν για το STAGES A/LIVE με τη Σtella, τη μοναδική Ελληνίδα μουσικό που ανήκει στον εμβληματικό κατάλογο των καλλιτεχνών της ιστορικής δισκογραφικής Sub Pop.

Stages A/Live

Το STAGES A/LIVE είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση, που αντέδρασε άμεσα στις κλειστές σκηνές κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown για να υποστηρίξει έμπρακτα τις μουσικές σκηνές, τους μουσικούς και όσους βρίσκονται πίσω από τη σκηνή, σε μια δύσκολη συγκυρία απραξίας. Για τις σκηνές που είχαν αδειάσει από καλλιτέχνες, τεχνικούς και θεατές, από ζωή, το Ίδρυμα Ωνάση εγκαινίασε μια ψηφιακή μουσική σκηνή, καθώς ο πολιτισμός συνεχίζει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξής μας και η μουσική μας (δια)μορφώνει. Η ανεξάρτητη μουσική σκηνή της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων ξαναζωντάνεψε με μοναδικές συναυλίες. Το STAGES A/LIVE έκανε πρεμιέρα στο YouTube του Ιδρύματος Ωνάση τον Ιανουάριο του 2021. Χιλιάδες μουσικόφιλοι έζησαν διαδικτυακά τα εκρηκτικά live των Nightstalker και των Ath Kids από το Gagarin 205, των Puta Volcano από το AN Club, των Θραξ Πανκc και του Μικρού Κλέφτη από το We Club, του Παύλος Παυλίδης Trio από το Principal Club Theater, των 63 High από το Eightball Club, των Bazooka από το Lab Art.

Από το 2022 το STAGES A/LIVE γιορτάζει τη μουσική και τους μουσικούς με απρόσμενα live από απρόσμενους χώρους στο YouTube του Ιδρύματος Ωνάση. Διατίθενται οι συναυλίες των Naxatras στο Ακόντισμα, των Planet Of Zeus στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, του Saske από το Κατάστημα Κράτησης στη Νιγρίτα Σερρών, του Ψαραντώνη στο Νερατζέ Τζαμί, τους Larry Gus και Μιχάλη Σιγανίδη στo Antart Studio, της Μαρίνας Σάττι στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, της Pongo στο -1 της Στέγης.  

 

Δείτε την πρεμιέρα εδώ: https://youtu.be/xurYX2NGZJk

Χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό
Διάρκεια: 41’21’’

Επόμενα διαδικτυακά live:

Σtella, Δευτέρα 15/04

 

Onassis Channel στο YouTube

 

Περισσότερα εδώ

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured