Ναταλία Πετρίτη

O Max Cooper και το Architecture Social Club έρχονται στην Αθήνα, στις 16 Ιανουαρίου 2024, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να μας παρουσιάσουν το Aether - μία τρισδιάστατη εμπειρία φωτεινού πεδίου. Μία μοναδική εμπειρία στην τομή του live music performance και της εμβυθιστικής φωτεινής εγκατάστασης, όπου το φως και ο ήχος, δημιουργούν έναν 3-dimensional φωσφορίζον αιθέρα.

Ο Άγγλος παραγωγός Max Cooper αποτελεί εξέχουσα προσωπικότητα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής. Η ξεχωριστή καλλιτεχνική προσωπικότητα του, η δημιουργική περιέργεια και η ευαισθησία του, μας έχει προσφέρει εξαιρετικές και πολύπλοκες μουσικές δημιουργίες που εμπνέονται από την επιστήμη της γενετικής και ερευνούν έννοιες όπως ανάδυση, ταυτότητα και άπειρο, καταλήγοντας σε μια αφηρημένη μουσική αφήγηση.

Το Aether είναι μία τρισδιάστατη εγκατάσταση φωτεινού ηχητικού / οπτικού πεδίου, που δημιουργήθηκε από τη σύνδεση μεταξύ μουσικής, τέχνης και αρχιτεκτονικής. Βασίζεται στην ομορφιά, την ένταση και τη συναισθηματική σχέση που έχουμε με θεμελιώδεις φυσικές μορφές και ήχους γύρω μας - κύματα, επιφάνειες, συμμετρίες και σουρεαλιστικά τοπία - μία σύγχρονη ερμηνεία του φωτεινού αιθέρα. Το έργο είναι μια συνεργασία μεταξύ του ηλεκτρονικού μουσικού παραγωγού Max Cooper και του Architecture Social Club. Πειραματίζονται και εξερευνούν ιδέες για έναν νέο τύπο οπτικοακουστικής εμπειρίας εδώ και χρόνια, με το Aether να αποτελεί το αποκορύφωμα αυτής της διαδικασίας. Τόσο καθηλωτικό. Τόσο ζωντανό.

Σύνδεσμοι:

www.aether.live

www.maxcooper.net

www.architecturesocialclub.co.uk

Προπώληση Εισιτηρίων:

Online: bit.ly/3MNyELN

Τηλεφωνικά: 11876

Χώρος:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1

11521, Αθήνα

Τηλ.: 210 7282333

Επιμέλεια:

MOD.CLA, The HUB Events, Plisskën Festival, Athens Digital Arts Festival

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured