Δελτίο Τύπου

Όσο πιο πολλές φορές τη βλέπουμε τόσο πιο πολύ κολλάμε μαζί της. Κυρίες και κύριοι, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, η miss Molly Nilsson, μετά από δύο απανωτά sold out, επιστρέφει στο Death Disco!

Η εκ Σουηδίας προερχόμενη Molly Nilsson με έδρα της τη Στοκχόλμη και το Βερολίνο, δημιουργεί συναισθηματικά φορτισμένη και μελαγχολική ηλεκτρονική ποπ, άμεσα επηρεασμένη από την δεκαετία του 80 και του 90.

Η Do It Yourself αισθητική καθώς και η ηθελημένη δυσδιάκριτη τοποθέτηση ανάμεσα στο όνειρο και στην πραγματικότητα έχουν έντονη παρουσία σχεδόν σε όλες τις συνθέσεις της και ταιριάζουν απόλυτα με το αίσθημα της μοναξιάς (η ακόμα και το αντίθετό του) που πηγάζει αβίαστα από την φωνή - τραγούδι της. Αν έπρεπε να την συγκρίνουμε η να την παραλληλίσουμε με κάποιους σύγχρονους καλλιτέχνες / σχήματα δεν θα ήταν άλλοι πέρα από τους Chinawoman, Beach House, They Go Boom κα.

---

Το ότι ζούμε σε έναν αλλαγμένο κόσμο είναι αδιαμφισβήτητο. Από το "Zenith" του 2015, η Βερολινέζα τραγουδοποιός Molly Nilsson έχει παραδοθεί σε αυτόν τον κόσμο, ταξιδεύοντας από το Μεξικό ως τη Γλασκώβη, παρατηρώντας το μεταλασσόμενο κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον και ονειρευόμενη έναν καλύτερο κόσμο. Για μία καλλιτέχνη που τόσο επιτυχημένα δημιούργησε το δικό της περιβάλλον και σταδιακά επέτρεψε στους υπόλοιπους να εισέλθουν σε αυτό, το όγδοο σε σειρά album "Imaginations" βρίσκει τη Nilsson να αλληλεπιδρά με ότι την περικλείει, να αγκαλιάζει την αλλαγή και να αφήνει την αγάπη να μπει στη ζωή της. Το "Imaginations" κάνει μεγάλα όνειρα, αναδιατυπώνοντας την καταιγιστική, μεγαλειώδη pop της Nilsson στην εσωτερική γλώσσα της μοναδικής της ακουστικής αντίληψης. Το "Imaginations" δεν αποτελεί ένα μέσον απόδρασης, αλλά ένα καλειδοσκόπιο που προσφέρει μια εναλλακτική οπτική και είναι -δίχως άλλο- ο πράκτορας της αλλαγής.

Γεννημένη στη Σουηδία, η Molly Nilsson είναι φανατική υπέρμαχος της D.I.Y. νοοτροπίας και προσέγγισης. Ηχογραφεί τη μουσική της μόνη της, πρωταγωνιστεί η ίδια στα videos της, έχει ιδρύσει τη δική της δισκογραφική εταιρεία, Dark Skies Association, μέσω της οποίας κυκλοφορεί όλες τις δουλειές της (κάποιες φορές σε συνεργασία με την Night School Records) κι έχει έτσι δημιουργήσει ένα σύστημα που της δίνει όλη την ελευθερία που χρειάζεται. Η σκοτεινή προσέγγισή της στο synth pop ιδίωμα έρχεται σε απόλυτη ισορροπία με ατμοσφαιρικές synth μελωδίες, αλλά και με τη μοναδική χάρη των φωνητικών της, στοιχεία τα οποία συνθέτουν το ξεχωριστό ηχόχρωμά της, που την έχει βοηθήσει να δημιουργήσει έναν σταθερά αυξανόμενο πυρήνα οπαδών, από το ντεμπούτο "These Things Take Time" του 2008, μέχρι και σήμερα.

Λατρεμένη από το ελληνικό κοινό, η Molly Nilsson επιστρέφει στη χώρα μας, λίγο καιρό μετά την αμέσως προηγούμενη έλευσή της από αυτήν, για να παρουσιάσει ένα setlist με τραγούδια από το πρόσφατο "Imaginations" αλλά και άλλα αγαπημένα από την δεκαετή πλέον πορεία της, σε μία μοναδική συγκυρία, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο Death Disco.

---

Μarva Von Theo

Oι Marva Von Theo είναι ένα electropop ντουέτο το οποίο αποτελείται από την τραγουδίστρια και τραγουδοποιό Μάρβα Βούλγαρη και τον συνθέτη Τεό Φοινίδη, ο οποίος δραστηριοποιείται σε Αθήνα και Βιέννη.

Την μουσική τους χαρακτηρίζει ο ήχος των Synths απο την Synthpop και τα σκοτεινά Darkwave ηχοχρώματα των 80΄s. Η νοσταλγική αυτή ατμόσφαιρα συμπληρώνεται από Samples και Drumbeats της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής, δημιουργώντας ενα πειραματικό αλλά ταυτόχρονα οικείο άκουσμα.
Τα φωνητικά χρωματίζουν εκφραστικά αυτό τον πλούσιο ηχητικό καμβά, άλλωτε με soul, funky και σαρκαστική διάθεση και άλλωτε με λυρικότητα, ρομαντισμό και έντονη μελαγχολία.

Οι Marva Von Theo έχουν ολοκληρώσει τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο “Dream Within a Dream”, o οποίος πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα, ενώ, κομμάτια τους όπως το «What is it about me that you love” και το “Unconcern” κυκλοφορούν ήδη ανεπίσημα στο διαδίκτυο προς ακρόσαση.
www.marvavontheo.com
www.facebook.com/marvavontheo

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Death Disco
Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
πλησίον ΗΣΑΠ Θησείο/μετρό Μοναστηράκι

πόρτες: 21.00
εισιτήρια: 10 ευρώ (προπώληση), 12 ευρώ (ηλεκτρονική προπώληση), 15 ευρώ (ταμείο)

Προπώληση

www.viva.gr
Death Disco
Le Disque Noir

{youtube}kPshx-3AFKo{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured