Δελτίο Τύπου

Jaimeo Brown
Transcendence
featuring Chris Sholar and Jaleel Shaw

Διάλογος τέχνης και ιστορίας, ηχώ διαμαρτυρίας σαν κάλεσμα ελευθερίας, σε λεξιλόγιο μπλουζ, τζαζ, χιπ-χοπ. Αντιρατσιστικό ουμανιστικό μανιφέστο, ιστορικές ηχογραφήσεις εργατών σε φάρμες και φυλακές. Αφροφουτουρισμός με «φωτιά και έρωτα»…

Μουσική με ρίζες σε εποχές καταστολής και καταπίεσης. Τραγούδια από τραγικές σελίδες της ιστορίας, με το ανεβοκατέβασμα της αξίνας να δίνει το ρυθμό. Παρελθόν και μέλλον συνυφαίνονται για να οδηγήσουν «στο ξεπέρασμα της οδύνης μέσα από τη δύναμη και την αλληλεγγύη».

Ο Νεοϋορκέζος συνθέτης, ντράμερ, ακαδημαϊκός και ακτιβιστής Jaimeo Brown μεγάλωσε σε βίαιο περιβάλλον. Ανακάλυψε την πολυπολιτισμικότητα στο χιπ-χοπ της Δυτικής Ακτής, μια σκηνή ανοιχτή στις μειονότητες. Έμπνευσή του υπήρξαν οι DJ Premier, Dr. Dre, J. Dilla, αλλά και οι πρωτεργάτες της τζαζ, Miles Davis, John Coltrane, Art Blakey. Εκεί βρήκε καταφύγιο, αλλά και «επίκεντρο πνευματικής αφύπνισης».

Το ιστορικό-καλλιτεχνικό σχήμα Jaimeo Brown Transendence –που αποτελεί συνάμα κίνημα, παραγωγή και μανιφέστο– γεννήθηκε όταν ο ντράμερ συνάντησε τον σαξοφωνίστα Jaleel Shaw και τον κιθαρίστα Chris Sholar, ερευνώντας πηγές ενός πρωταρχικού υλικού ιστορικών ηχογραφήσεων. Ξεκίνησαν δουλεύοντας με μηχάνημα που βρήκαν πεταμένο στην ανακύκλωση!

Τα Work Songs είναι τραγούδια βγαλμένα από τον εγκλεισμό και το κάτεργο. Αποκτούν διαχρονικές και κοινωνικές διαστάσεις, καθώς το σήμερα αντανακλάται στο ζοφερό χθες. Η ερμηνεία βασίζεται σε μεθόδους που κοιτούν το αύριο τεχνολογικά και ιδεολογικά, ενώ δίνεται χώρος στην προσωπική έκφραση κάθε μέλους. Είναι ευδιάκριτος ο σεβασμός στην αξία της πολλαπλότητας, στη σημασία της πολυφωνίας και στην ισορροπία των ξεχωριστών ταυτοτήτων. Ένας νέος ήχος για τον πόνο, που μπορεί να μεταμορφώνεται σε γιορτή νέων αγώνων δικαιοσύνης.
συντελεστές

Jaimeo Brown: κρουστά, electronics
Chris Sholar: κιθάρα, electronics
Jaleel Shaw: άλτο σαξόφωνο

Το Drambuie θα είναι στη Στέγη και θα προσφέρει μοναδικά cocktails από τις 20:00.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (μικρή σκηνή)
Λεωφ. Συγγρού 107

ώρα έναρξης: 21.00

Εισιτήρια:

Κανονικό: 20 €
Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 16 €
Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 14 €
ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 € / Συνοδός ΑΜΕΑ: 10 €
“Combo Jazz & Τζαζ”: 27 € (1 εισιτήριο Jaimeo Brown + 1 εισιτήριο Χάρης Λαμπράκης Quartet)

Ομαδικές κρατήσεις στο Τ.: 213 017 8176 και στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ
Σάββατο 28 Ιανουαρίου
Εργαστήριο με τον Jaimeo Brown

Ο Νεοϋορκέζος συνθέτης, ντράμερ, ακαδημαϊκός και ακτιβιστής Jaimeo Brown συζητά με όλους όσοι παρακολούθησαν τη συναυλία, αλλά και όσους ενδιαφέρονται για τη μουσική του. Οι συμμετέχοντες θέτουν τα ερωτήματά τους και διαμορφώνουν μαζί με τον καλλιτέχνη ένα διάλογο για την ιστορία, την τέχνη και την τεχνολογία, δηλαδή τις θεματικές της συναυλίας.

Η είσοδος είναι δωρεάν με δελτία εισόδου.

Γλώσσα:
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, χωρίς διερμηνεία.

Ώρες:
11:00-14:00

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

{youtube}uslDx0quA0o{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured