Δελτίο Τύπου

Berliner Philharmoniker 

Τουγκάν Σοχίεφ

Νικολάι Λουγκάνσκι, πιάνο

16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016/20:30

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ

Η μετάκληση της ορχήστρας πραγματοποιείται χάρη στη γενναιόδωρη χορηγία Έλληνα του εξωτερικού, ο οποίος επιθυμεί η δωρεά του να παραμείνει ανώνυμη.

Πρόγραμμα βραδιάς:

- César Franck: Ο καταραμένος κυνηγός (Le chasseur maudit) 

- Σεργκέι Ραχμάνινοφ: Ραψωδία σ’ ένα θέμα του Παγκανίνι για πιάνο και ορχήστρα, έργο 43

- Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ: Σεχραζάτ, συμφωνική σουίτα, έργο 35

Νικολάι Λουγκάνσκι πιάνο

Φιλαρμονική του Βερολίνου 

Μουσική διεύθυνση: Τουγκάν Σοχίεφ 

ΝΙΚΟΛΑΪ ΛΟΥΓΚΑΝΣΚΙ

«Γρήγορα δεξιοτεχνικά περάσματα, συναίσθημα και στιβαρή τεχνική αξιοποιούνται όποτε χρειάζεται, εκείνο όμως που καθηλώνει στις ερμηνείες του Λουγκάνσκι είναι ο τρόπος του να εισχωρεί βαθειά στην ουσία, κάτω από την επιφάνεια.» 

The Daily Telegraph 

BERLINER PHILHARMONIKER

Η Φιλαρμονική του Βερολίνου ιδρύθηκε το 1882 ως ανεξάρτητος μουσικός φορέας, και γρήγορα καθιερώθηκε ως μια από τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου.

Μουσικές μορφές όπως ο Χανς φον Μπύλοου, ο Άρτουρ Νίκις και ο Βίλχελμ Φούρτβαιγκλερ άφησαν την ξεχωριστή σφραγίδα τους στην Ορχήστρα, διαμορφώνοντας το προφίλ της στις πρώτες δεκαετίες της ιστορίας της.

Στα χρόνια της θητείας του Χέρμπερτ φον Κάραγιαν (1955 – 1989) η Ορχήστρα έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο για την τελειότητα του ήχου και τις εξαιρετικές ερμηνείες της. Ο Κλάουντιο Αμπάντο, Επικεφαλής Αρχιμουσικός από το 1989 έως το 2002, εισήγαγε έναν καινοτόμο προγραμματισμό δίνοντας έμφαση στη σύγχρονη μουσική δημιουργία και διευρύνοντας το ρεπερτόριο μουσικής δωματίου και όπερας. Τον Κλάουντιο Αμπάντο διαδέχθηκε ο Σερ Σάιμον Ρατλ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέπτυξε ένα αξιόλογο εκπαιδευτικό πρόγραμμα χάρη στο οποίο η Ορχήστρα προσέγγισε ένα ευρύτερο και, κυρίως, πιο νεανικό κοινό. Τον Νοέμβριο του 2007 η Ορχήστρα και ο Καλλιτεχνικός της Διευθυντής Σερ Σάιμον Ρατλ ανακηρύχθηκαν Πρεσβευτές Καλής Θέλησης της UNICEF – ήταν το πρώτο καλλιτεχνικό σύνολο που κλήθηκε να εκπροσωπήσει τη διεθνή αυτή οργάνωση για τα παιδιά.

Μέγας χορηγός του Ιδρύματος της Φιλαρμονικής του Βερολίνου είναι η Γερμανική Τράπεζα (Deutsche Bank). Χάρη στη γενναιόδωρη υποστήριξή της η Ορχήστρα διαθέτει από τον Ιανουάριο του 2009 το Digital Concert Hall, ένα πρωτοποριακό ψηφιακό πρόγραμμα ζωντανής αναμετάδοσης των συναυλιών της σε όλο τον κόσμο, διαδικτυακά. Τον Μάιο του 2014 η Ορχήστρα δημιούργησε τη δική της δισκογραφική εταιρεία (Berliner Philharmoniker Recordings).

Επόμενος Επικεφαλής Αρχιμουσικός της Ορχήστρας, με τη λήξη της θητείας του Σερ Σάιμον Ρατλ το 2018, θα είναι ο ρώσος μαέστρος Κιρίλ Πετρένκο, ο οποίος εκλέχθηκε τον Ιούνιο του 2015 από τη Γενική Συνέλευση της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, με μεγάλη πλειοψηφία των μελών της.

ΤΟΥΓΚΑΝ ΣΟΧΙΕΦ

Τον έχουν αποκαλέσει «μαέστρο-θαύμα». Ο διεθνούς φήμης ρώσος αρχιμουσικός Τουγκάν Σοχίεφ είναι Μουσικός Διευθυντής της Εθνικής Ορχήστρας του Καπιτωλίου της Τουλούζης, Μουσικός Διευθυντής και Αρχιμουσικός στο Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας και Μουσικός Διευθυντής της Γερμανικής Συμφωνικής Ορχήστρας του Βερολίνου, θέση που θα διατηρήσει μέχρι το τέλος της περιόδου 2015/16.

Περιζήτητος στις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών και όπερας, ο Σοχίεφ συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου. Εκτός από τις εμφανίσεις του με την Εθνική Ορχήστρα του Καπιτωλίου της Τουλούζης (σε Γαλλία, Ευρώπη και Άπω Ανατολή), που θα διευθύνει ως Μουσικός Διευθυντής του συνόλου, τα σχέδιά του για την καλλιτεχνική περίοδο 2016/17 περιλαμβάνουν ακόμα παραστάσεις όπερας στο Θέατρο Μπολσόι, συναυλίες με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, την Ορχήστρα της Φιλαδέλφειας, την Ορχήστρα Φιλαρμόνια, τη Συμφωνική του Λονδίνου, τη Φιλαρμονική της Βιέννης, καθώς και εμφανίσεις στην Ιαπωνία στο πλαίσιο του Μουσικού Φεστιβάλ ΝΗΚ. 

«Μουσική αποκάλυψη της χρονιάς» (2005) είχε χαρακτηρίσει η Ένωση Γάλλων Κριτικών τον Τουγκάν Σοχίεφ, με αφορμή τη συναυλία που έδωσε στο Théâtre des Champs Élysées με την Εθνική Ορχήστρα του Καπιτωλίου της Τουλούζης.

Οι ηχογραφήσεις του με την Εθνική Ορχήστρα του Καπιτωλίου της Τουλούζης για τη Naïve Classique περιλαμβάνουν την Τέταρτη και την Πέμπτη Συμφωνία του Τσαϊκόφσκι, τις Εικόνες από μια Έκθεση του Μουσόργκσκι, τους Συμφωνικούς Χορούς του Ραχμάνινοφ, τον Πέτρο και Λύκο του Προκόφιεφ, καθώς και την Ιεροτελεστία της Άνοιξης και το Πουλί της Φωτιάς του Στραβίνσκι. Με τη Γερμανική Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου έχει ηχογραφήσει τον Ιβάν τον Τρομερό, την Πέμπτη Συμφωνία και την Σκυθική σουίτα του Προκόφιεφ για την SONY Classical.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Εκδοτήρια: 

Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 

Ομήρου 8, Αθήνα 

Tηλ 210 7282333

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Τηλ 210 7282367

Τιμές:

Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 10

Πολύτεκνοι, 65+: € 14

Ζώνη Γ: € 21

Ζώνη Β: € 38

Ζώνη Α: € 55

Διακεκριμένη Ζώνη: € 75

{youtube}XmSZg6yRPzg{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured