Δελτίο Τύπου

a minor act series
Μια αυτοσχεδιαστική συνάντηση με τον David Borgo (University of California San Diego)

Την Τρίτη 20/9 στις 8 μ.μ. o σαξοφωνίστας και θεωρητικός του αυτοσχεδιασμού David Borgo θα βρεθεί στο Ε.Δ.Ω., για να μιλήσει για την πρόσφατη ερευνητική του δουλειά με τίτλο «Entangled: Strange Loops of Action, Attention, Awareness and Affect in Musical Improvisation» και να αυτοσχεδιάσει παρέα με Αθηναίους μουσικούς.

Η ομιλία & συζήτηση θα γίνουν στα αγγλικά.

Είσοδος ελεύθερη

O David Borgo είναι σαξοφωνίστας, συνθέτης, εθνομουσικολόγος (Ph.D., UCLA 1999) και Καθηγητής στο University of California San Diego, όπου διδάσκει στα προγράμματα Τζαζ Σπουδών και Μουσικής της Αφρικανικής Διασποράς. Σε όλη την μουσική του πορεία, έχει συνδυάσει την δημιουργική του δουλειά με την επιστημονική έρευνα γύρω από τις κοινωνικές, πολιτισμικές, ιστορικές & γνωσιακές διαστάσεις της μουσικής.

Το βιβλίο του Sync or Swarm: Improvising Music in a Complex Age (Continuum 2006) έχει βραβευθεί με το βραβείο Alan P. Merriam της Εθνομουσικολογικής Εταιρείας, ενώ δημοσιεύσεις του έχουν εκδοθεί σε πολλά ακόμη επιστημονικά περιοδικά & συλλογικούς τόμους.  Ως σαξοφωνίστας, έχει στο ενεργητικό του οκτώ CD καθώς και ένα DVD, και έχει πραγματοποιήσει περιοδείες στην Ευρώπη, την Ασία, το Μεξικό, τον Καναδά και τη Βραζιλία. Συμμετέχει επίσης στο duo ΚaiBorg, όπου διερευνά τις διεπαφές μεταξύ ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και ψηφιακής επεξεργασίας σήματος, καθώς και στο σεξτέτο Kronomorfic, που εξερευνά τον πολυμετρικό χρόνο.

http://musicweb.ucsd.edu/~dbor go/David_Borgo/Home.html 

http://e-d-w.gr/

map: https://goo.gl/Erdz39

{youtube}wVP8tWg7SQY{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured