Δελτίο Τύπου

Ο πολυτάλαντος τρομπετίστας και συνθέτης Amir ElSaffar εμπνέεται από τις μουσικές παραδόσεις της αμερικανο-ιρακινής καταγωγής του, συνθέτοντας ένα ιδιαίτερα δυναμικό, αλλά και στοχαστικό, μείγμα τζαζ με αραβικά στοιχεία.

Βαθύς γνώστης της ανατολικής μουσικής, ο ElSaffar συνοδεύεται από το κουιντέτο Two Rivers Ensemble. Μόνο που το συγκρότημά τους δεν είναι απλώς ένα jazz combo, αλλά μια σύμπραξη από εξαιρετικούς σολίστες: Ο Nasheet Waits είναι από τους πιο δυναμικούς ντράμερ της τζαζ σκηνής. Ο μπασίστας Carlo DeRosa κυκλοφόρησε το CD «Brain Dance» (2011) με εξαιρετικές κριτικές. Ο σολίστας του μπουζουκιού Tareq Abboushi έχει καθιερώσει το δικό του μείγμα τζαζ με αραβικές φόρμες, ενώ ο πολυ-οργανοπαίκτης και βιρτουόζος Zafer Tawil είναι από τους πιο περιζήτητους session μουσικούς στη Νέα Υόρκη. Τέλος, το τενόρο σαξόφωνο του Ole Mathisen έχει χαρακτηριστεί ως τεχνικά εκθαμβωτικό.

Η μουσική του Amir ElSaffar και των Two Rivers Ensemble είναι ταυτόχρονα σαγηνευτική και ενθουσιώδης. Η συγκίνηση που μεταδίδουν έχει αναγνωριστεί ως μοναδική και βαθιά. Όπως έχει γραφεί για τις συναυλίες τους, «το αίσθημα της μουσικής τους βρίσκεται στις ρίζες και όχι στα φύλλα».

{youtube}g_2s-hafyQk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured