Δελτίο Τύπου

Συναυλία Xylouris White

Το ντουέτο Xylouris White έχει δημιουργήσει το δικό του μουσικό ιδίωμα με ήχους από τζαζ, post-rock και παραδοσιακή κρητική μουσική, κερδίζοντας τη διεθνή μουσική σκηνή. Αποθεώνεται σε περιοδείες και εμφανίσεις σε Ευρώπη, Αυστραλία και Αμερική, ενώ κατακτά την πρώτη θέση στα charts του Billboard στην κατηγορία world-music με το άλμπουμ «Goats».

Με βαθιά μουσική παράδοση, ο Γιώργος Ξυλούρης αναδεικνύει το λαούτο σε πρώτο ρόλο συνοδεία φωνής. Η παραμονή του στην Αυστραλία εμπλουτίζει τη μουσική του με ροκ επιρροές ανοίγοντας νέους μουσικούς δρόμους. Έντονη μουσικότητα και αυτοσχεδιασμός χαρακτηρίζουν τις εμφανίσεις του με τον Jim White, το δεύτερο μέλος του ντουέτου.

Ο White, με το χαρισματικό του παίξιμο, μετατρέπει τα ντραμς σε όργανο με άπειρες δυνατότητες. Ιδρυτικό μέλος των Dirty Three, αυστραλιανού συγκροτήματος που «άνοιγε» τις συναυλίες των Nick Cave & The Bad Seeds, έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα της indie rock και post-punk σκηνής, όπως PJ Harvey, White Magic, Bonnie «Prince» Billy.

Μουσική με δυνατό και ελεύθερο πνεύμα, goatish (κατσικίσια), όπως τη χαρακτηρίζουν και οι ίδιοι, για όσους μπορούν να την ακολουθήσουν στα ύψη της.

{youtube}_EUovP2ZkMc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured