Δελτίο Τύπου

Οι LEDApple είναι η διασημότερη μπάντα της Κορεατικής ποπ μουσικής σκηνής (Κpop) στην Ευρώπη, ένα ρεύμα που έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο. Οι LEDApple συνδυάζουν μοναδικά pop, rock, R’n’B και electronic στοιχεία και η Αθήνα τους υποδέχεται για πρώτη φορά, στις 31 Οκτωβρίου στο Κύτταρο Live Club. Η βραδιά υπόσχεται μια αληθινή Κpop εμπειρία, καθώς το live θα ακολουθήσει πάρτι υπό τους εθιστικούς ρυθμούς Κpop hits!
 
Οι LEDApple είναι μία πενταμελής rock/ indie Νοτιοκορεάτικη  μπάντα που έκανε το ντεμπούτο της το 2010. Η λέξη "Led" προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων "Logic Εgoism Delete", ενώ- παράλληλα- αποτελεί και φόρο τιμής σε ένα αγαπημένο συγκρότημα των μελών, τους Led Zeppelin. Η λέξη "Apple" στο όνομα του συγκροτήματος εκπροσωπεί τη φρέσκια εικόνα τους ως είδωλα και τη φρεσκάδα της μουσικής που δημιουργούν. Από το 2011, οι οπαδοί των LEDApple είναι επίσημα γνωστοί ως «Ledas». Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τον πρώτο χρόνο της καριέρας τους, η αγάπη και το πάθος του κιθαρίστα Youngjun, του μπασίστα Kwangyeon, του ντράμερ Hyoseok και των vocalists Hanbyul και Kyumin για τη μουσική, τους βοήθησαν να συνεχίσουν και να επιτύχουν. Μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει 7 σινγκλ και 6 μίνι άλμπουμ, 3 εκ των οποίων είναι στα Γιαπωνέζικα. Πριν ένα χρόνο, ξεκίνησαν μία σειρά 50 διασκευών δημοφιλών Κορεατικών και Αγγλόφωνων τραγουδιών, που ανέβαιναν κάθε εβδομάδα στο YouTube (Music Note), με μεγάλη απήχηση εντός, αλλά ακόμη περισσότερο εκτός Κορέας. Τα έσοδα από τις διαφημίσεις που παίζουν πριν από τα βίντεο δωρίζονται στο διεθνή οργανισμό για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, «Save the Children». Έχουν προβληθεί 2 εκπομπές του συγκροτήματος σε μεγάλα μουσικά κανάλια, ενώ ο μεγαλωμένος στην Αυστραλία vocalist Hanbyul, έχει υπάρξει παρουσιαστής σε 2 εκπομπές της Αγγλόφωνης δορυφορικής τηλεόρασης  της Κορέας (Arirang TV).
 
Από το 2013 η δημοτικότητα της μπάντας στο Ευρωπαϊκό κοινό εκτοξεύτηκε στα ύψη, με αποτέλεσμα μέσα στο 2014 μόνο να επισκεφθούν το Ρότερνταμ, την Κολονία, το Βουκουρέστι, το Μιλάνο, το Παρίσι, το Βερολίνο, τη Βιέννη, τη Μόσχα, το Ελσίνκι και τη Βαρσοβία και σύντομα την Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη και τη Βαρκελώνη, αφήνοντας ενθουσιασμένο και συγκινημένο όχι μόνο το εφηβικό κοινό!
  
 Με το ρεύμα της Kpop να είναι συνεχώς και παγκοσμίως ανερχόμενο και ευρέως αποδεκτό ως η μουσική και η κουλτούρα του μέλλοντος, η συναυλία των LEDApple στην Αθήνα βάζει την Ελλάδα στο χάρτη της μουσικής αυτής αυτοκρατορίας, που φαίνεται να κατακτά την υφήλιο. Το ελληνικό κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να ζήσει την αξέχαστη εμπειρία μιας Kpop συναυλίας, συνδυάζοντας την Ασιατική αισθητική με ατελείωτη ροκ ενέργεια και απολαμβάνοντας τη μουσική φιλοξενία των ταλαντούχων, εξωτικών και μοναδικά προσιτών LEDApple! 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured