Αναστασία Τουρούτογλου

 
Υπεύθυνος για ένα σερί δύο καταπληκτικών τζαζ δίσκων (Occypy The World το 2013, με τους TUMO, και Ten Freedom Summers το 2012), οι οποίοι αμφότεροι βρέθηκαν στις λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ του Avopolis για τις αντίστοιχες χρονιές (κάνε κλικ εδώ κι εδώ), ο Wadada Leo Smith επισκέπτεται επιτέλους την Αθήνα. 
 
Θα βρεθεί στα μέρη μας το Σάββατο 1η του Νοέμβρη, καλεσμένος της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, σε μια βραδιά όπου θα παρουσιάσει το Ten Freedom Summers, αφού πρώτα προηγηθεί ξεχωριστή ομιλία του για το συγκεκριμένο έργο –μια «ακτιβιστική ραψωδία των αγώνων των Αφροαμερικανών για τα πολιτικά δικαιώματα, μέσω του τζαζ αυτοσχεδιασμού».  
 
Είναι δε μία από τις πολλές ωραίες συναυλίες που ανακοίνωσε η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών για τη σαιζόν 2014/15, η οποία φέτος θα δραστηριοποιηθεί και δισκογραφικά –εκδίδοντας σε βινύλιο την ηχογράφηση της περσινής ζωντανής εμφάνισης του Κ.ΒΗΤΑ, αλλά και την πρωτότυπη μουσική του Jan van de Engel για τη θεατρική παράσταση Αίματα του Ευθύμη Φιλίππου (συν-σεναριογράφου του Κυνόδοντα).
 
Ανάμεσα σε όσα ανακοινώθηκαν, ξεχωρίσαμε την παρουσίαση των 4 ορχηστρικών σουιτών του Μπαχ από την Καμεράτα (17 Οκτωβρίου), το βασισμένο στο έργο του Petronius Σατυρικόν του Δημήτρη Παπαδημητρίου (23 & 24 Οκτωβρίου), το φετινό In Mute Festival (24-26 Οκτωβρίου), το 24ωρο του Six d.o.g.s. στη Στέγη, με 24 γκρουπ σε non-stop διαδοχή (8 & 9 Νοέμβρη), την εμφάνιση των Medeski, Scofield, Martin & Wood (21 Νοεμβρίου), τους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού 2014 (6 Δεκεμβρίου), το μεγάλο αφιέρωμα στον Karlheinz Stockhausen (7 Δεκεμβρίου), την έλευση του ανερχόμενου Aaron Parks (6 Φεβρουαρίου 2015, βλέπε την κριτική μας εδώ), το φιλόδοξο line-up του επόμενου Borderline Festival (6 & 8 Μαρτίου / 11 & 12 Απριλίου 2015) και τη συναυλία του Jordi Savall (18 Μαρτίου 2015). 
 
Πολύ πλούσιο και ενδιαφέρον ήταν και το υπόλοιπο πρόγραμμα, όσον αφορά τις τέχνες του θεάτρου, του χορού και του σινεμά. 
 

{youtube}RFvCjG1wAxc{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured