Δελτίο Τύπου

Henrikseninterw

στην Ελλάδα για μια μοναδική σόλο εμφάνιση και μια αυτοσχεδιαστική σύμπραξη με το οπτικο-ακουστικό project "Elektronik Meditation" (Γιάννης Αναστασάκης & Deniz Αγγελάκη)

6 dogs - Αθήνα - 20 Μαρτίου 2014

Εισητήρια : 12€ (προπώληση) – 14€ (ταμείο)

Υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών.

- O Arve Henriksen είναι ένας από τους σημαντικότερους και πιο αναγνωρισμένους σύγχρονους καλλιτέχνες.

Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με σπουδαίους μουσικούς, κυρίως της ECM, όπως ο Jon Balke, Jon Christensen, Jon Hassell, Marilyn Mazur, Nils Petter Molvær, Dhafer Youssef, Sidsel Endresen, Eivind Aarset κ.α.

Στο πρώτο του άλμουμ που ηχογράφησε για την  ECM, με τίτλο “Cartography” (2008) συμμετέχει και ο David Sylvian. Είναι ιδρυτικό μέλος του avant-garde συγκροτήματος “Supersilent”, οι οποίοι από το 1997 έχουν ηχογραφήσει 9 δίσκους ενώ από το 2011 περιοδεύει μαζί τους ο John Paul Jones (o μπασίστας των θρυλικών Led Zeppelin).

Ο Henriksen έχει επηρρεαστεί πολύ από τον ήχο του shakuhachi flute (παραδοσιακό πνευστό της Ιαπωνίας), και έχει μελετήσει την παράδοση του Zen Βουδισμού. Η μουσική του εμπεριέχει στοιχεία από όλες τις folk μουσικές και την παραδοσιακή μουσική της Νορβηγίας, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται όλο και περισσότερο με την σύγχρονη και ηλεκτρονική μουσική και τη “διεύρυνση” του ήχου της τρομπέτας. Ιδιαιτερότητα μάλιστα στις ηχογραφήσεις του, αποτελεί η χρήση της φωνής του η οποία εκτείνεται πολλές φορές σε νότες σοπράνου !

Το 2009 βραβεύτηκε ως “European Jazz Musician of the year”.

Elektronik Meditation είναι το οπτικο-ακουστικό πειραματικό project του Γιάννη Αναστασάκη και της Deniz Αγγελάκη.

Ο Γ. Αναστασάκης, έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Haig Yazdjian, Θοδωρή Ρέλλο, Intravenus κ.α. και είναι ο σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals.

Έχοντας ως μέσα την κιθάρα και αναλογικά -επί το πλείστων- εφέ και synth, δημιουργεί μοναδικούς και πρωτόγνωρους ήχους. Το αποτέλεσμα είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα "επιτρεπτά" όρια.

Η Deniz χρησιμοποιεί το χρώμα σαν μέσο έκφρασης και την κάμερα για να προβάλλει ζωντανά την κάθε στιγμή και λεπτομέρεια που διαδραματίζεται πάνω στον καμβά και σε άλλα υλικά. Με μια ιδιαίτερη τεχνική προβολής, δίνει έμφαση στην λεπτομέρεια δίνοντας μία μοναδική εικαστική προέκταση στην μουσική του Γ. Αναστασάκη. Οι παραστάσεις τους είναι μια μοναδική εμπειρία να βιώσει κανείς τη σύμπραξη μεταξύ των δύο διαφορετικών τεχνών, καθώς και τη δύναμη του αυτοσχεδιασμού.

Έχουν κυκλοφορήσει ένα live cd/dvd και το άλμπουμ “Purgatory”. Έχουν δώσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, Κύπρο, Όσλο και Κωνσταντινούπολη. Πληροφορίες και οπτικο-ακουστικό υλικό : www.elektronikmeditation.com

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured