Δελτίο Τύπου

ETE_2013_Live_Blue_Lighaero

Οι Καλιφορνέζοι El Ten Eleven, το σχήμα που αποτελείται από τους κυρίους Kristian Dunn (μπάσο, εφέ, και άλλα εφέ, πετάλια, περισσότερα πετάλια) και Tim Fogarty (τύμπανα, οργανικά αλλά και ηλεκτρονικά) πήραν το όνομα τους από ένα μοντέλο αεροπλάνου της δεκαετίας του 1970, συγκεκριμένα το L-1011 TriStar της Lockheed.

Το 2004 κυκλοφορούν το ομώνυμο ντεμπούτο τους, El Ten Eleven ( Bar/None Records), το οποίο και τυγχάνει πολύ καλής υποδοχής, παρουσιάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τις εκλεκτικές αναφορές της μουσικής του. ‘Έκτοτε, κυκλοφορούν άλλα τέσσερα LP: το Every Direction Here Is North (2007, Fake), το These Promises Are Being Videotaped (2008, Fake), το It’s Still Like A Secret (2010, Fake) και το περσινό Transitiions (2012, Fake). Επίσης, το συγκρότημα χαίρει περισσότερης προσοχής χάρη στην συνεργασία του με τον σκηνοθέτη και φωτογράφο Gus Hustwit, ντύνοντας μουσικά την τριλογία ντοκιμαντέρ του τελευταίου (Helvetica - 2007, Objectified – 2009 και Urbanized – 2011, συλλογικά γνωστά ως The Design Trilogy), σε μια ιδανική συνεύρεση ορχηστρικής μουσικής και παρουσίασης της ιστορίας του μοντέρνου design.

Την συναυλία θα ανοίξει ο Echo Canyon, κατά κόσμον, Δημήτρης Πατσάρος, τον οποίον γνωρίζουμε ως ιδρυτικό μέλος των Misuse και μέλος των Masturbation Goes Cloud. Χρησιμοποιώντας πλήθος εφέ, samplers και synths, ο Εcho Canyon καταφέρνει να πλάσει ένα άκρως ενδιαφέρον ηλεκτρονικό μουσικό ιδίωμα που χαρακτηρίζεται – παραδόξως – από κιθαριστική λογική και το οποίο εναλλάσσεται ανάμεσα στα σκοτεινά ηχοτόπια και την noise αισθητική. Κοινώς, ένας ακόμα καλλιτέχνης που το έργο του αποδεικνύεται μεγαλύτερο από τις επιρροές του. Κάπως σαν τους El Ten Eleven δηλαδή…


Death Disco (Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Ψυρρή)
Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013
Πόρτες: 21:00
Είσοδος:15 ευρώ

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured