Δελτίο Τύπου

mykki970

Ένα event με δύο διεθνή live ονόματα στην καλύτερη στιγμή της μέχρι τώρα καριέρας τους, τον Αμερικάνο Mykki Blanco σε ρόλο headliner και τον Έλληνα Larry Gus ως support act.

Την βραδιά ανοίγουν στις 21:00 οι Βlack Athena με dj set. 


MYKKI BLANCO
Σκληροπυρηνικός ράπερ που παριστάνει τη γυναίκα, εντυπωσιακή performer, gay fashion icon ή διχασμένη προσωπικότητα, ο/η Mykki Blanco αποτελεί το καλλιτεχνικό alter ego του hip hop πειραματιστή Michael Quattlebaum Jr κι έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Ξεκίνησε σαν εικαστικό πρότζεκτ στο Youtube, επικεντρώθηκε πολύ γρήγορα στη μουσική του διάσταση με κυκλοφορίες, βίντεο και περιοδείες και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ανατρεπτικά νέα ονόματα της διεθνούς underground hip hop σκηνής με πολυσυζητημένες live εμφανίσεις σε όλον τον κόσμο, συχνά δίπλα σε εξίσου ιδιαίτερα ονόματα όπως Death Grips, Le1f και Bjork (!).
H Mykki Blanco πρωτοεμφανίστηκε το 2012 με το πολυσυλλεκτικό Mykki Blanco & The Mutant Angels ep, αναμειγνύοντας τις art punk και riot grrrl επιρροές της με καθαρόαιμο ραπ στυλ και προσωπικότητα. Στο mixtape που ακολούθησε (και διένειμε δωρεάν μέσω διαδικτύου), Cosmic Angel: The Illuminati Prince/ss, συνεργάζεται με παραγωγούς όπως Brenmar, Matrixxman, Flosstradamus και Sinden, ξεκαθαρίζοντας περισσότερο τη μουσική της ταυτότητα με τα underground hits Wavvy, Haze.Boogie.Life  και Kingpinning ενώ στο φετινό Betty Rumble: The Initiation βάζει την τελική της σφραγίδα σε έναν απολύτως προσωπικό bass-acid-rap-queer υβρίδιο που πλέον αποτελεί σήμα κατατεθέν της.
Αυτόν τον καιρό περιοδεύει εντατικά στην Ευρώπη και λίγες ημέρες πριν γυρίσει στη Νέα Υόρκη για να ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις του πρώτου επίσημου άλμπουμ της με τίτλο Michael θα βρεθεί στη σκηνή του Koo Koo μαζί με τον dj Teams και τη συμμετοχή του μυστηριώδους performer Boy Child.
 


LARRY GUS
Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει μεγάλη Αμερικάνικη περιοδεία στο πλευρό των Cut Copy, ο – γεννημένος στη Βέροια – μουσικός και πολυοργανίστας Larry Gus θα ανοίξει τη βραδιά με μία από τις πολύ σπάνιες πλέον live εμφανίσεις του στην Ελλάδα.
Ο Παναγιώτης Μελίδης ξεκίνησε να γράφει μουσική ως Larry Gus το 2006.
Κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, Stitches, το 2009 στην Cast-A-Blast, πέρασε κάποιον καιρό κάνοντας μεταπτυχιακό στο Music Technology Group της Βαρκελώνης και στη συνέχεια επέστρεψε στη Βέροια για τη δημιουργία του επόμενου δίσκου του, Years Not Living, ένα πρότζεκτ ευθέως εμπνευσμένο από το βιβλίο του George Perec με τίτλο Life: A Users Manual αλλά και το άλμπουμ Anima Latina του Lucio Battisti, κινηματογραφώντας παράλληλα την εμπειρία για τις ανάγκες του σχετικού ντοκιμαντέρ My friend Larry Gus του – δικού του φίλου – Βασίλη Κατσούπη.
Στο μεταξύ (δουλεύοντας ταυτόχρονα και σε πολλά remix διεθνών καλλιτεχνών) κυκλοφοόρησε το μίνι άλμπουμ 21 Beats για την Waaga (Lefse records), το επτάιντσο Άγγελος Κυρίου / Αχιλλέας Κυριακίδης στην Inner Ear καθώς και το Silent Congas της DFA σε δωρεάν download.
Με αμέτρητα samples, ψυχεδελικούς ρυθμούς, κινηματογραφική ατμόσφαιρα και κολλητικές μελωδίες, το Years Not Living είναι ο πρώτος δίσκος του Larry Gus για την Νεοϋορκέζικη DFA records των James Murphy (LCD Soundsystem) και Jonathan Galkin και αυτό θα είναι το πρώτο του live στην Αθήνα μετά την κυκλοφορία του. 
 

BLACK ATHENA
Πριν από την εμφάνιση του Larry Gus, τη μουσική θα αναλάβουν με dj set οι Black Athena, το γνωστό Αθηναϊκό ντουέτο με τις άκρως επιμορφωτικές εκπομπές στον Athens International Radio, τα Cloud City events των περασμένων ετών στο Γκάζι (με Fulgeance, Tokimonsta, Dorian Concept, Lone, Pariah και πολλούς άλλους), εμφανίσεις δίπλα σε Falty DL, Zed Bias, Krystal Klear και σταθερή συμμετοχή σε εκλεκτά clubnights της πόλης όπως Rotation και Trouble.


ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

MYKKI BLANCO (LIVE)
LARRY GUS (LIVE)
BLACK ATHENA (DJ SET)

KOO KOO LIVE MUSIC BAR
(ΙΑΚΧΟΥ 17. ΓΚΑΖΙ. ΤΗΛ 210 3450930)

ΩΡΑ 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ 13 ΕΥΡΩ

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured