Δελτίο Τύπου

BaliHaians567

Για δεύτερη φορά φέτος, ένα αποκλειστικά surf φεστιβάλ στην καλοκαιρινή Αθήνα. Τέσσερις από τις καλύτερες surf μπάντες θα βρεθούν στη σκηνή του six d.o.g.s για ένα μουσικό ταξίδι. Δονήσεις από τα 60's, ρετρό sci-fi αναφορές, σε μια βραδιά με κιθάρες που τραγουδάνε, σαξόφωνα που ουρλιάζουν, ενισχυτές που τρίζουν, ωκεανούς reverb και τόνους ενέργειας. Φορέστε τα μαγιό σας, φέρτε τη σανίδα σας και χορέψτε στους surf ρυθμούς των Titanics, Dirty Fuse, Meanwhile In Mexico και Bali'Haians.

The Titanics Μια ανίερη και αθεϊστική σύγκρουση μεταξύ της μελωδικής ομορφιάς του κλασικού surf και της ανεπίλυτης αναρχίας του πρωτογενούς γκαράζ/punk. Οι Titanics προσπαθούν να παραμείνουν πιστοί στους καθαρούς και καθολικούς ήχους του surf της δεκαετίας του 1960, αν και οι συνθέσεις δεν μένουν σε τέτοιους περιορισμούς. Το ύφος των τραγουδιών τείνει να περιστρέφεται γύρω από κλίμακες μινόρε. Οι ρυθμοί και οι χρόνοι είναι γραμμένοι για χορούς skank, twist, stomp και Tahitian space hop, οι οποίοι χορεύονται καλύτερα σε μια μεγάλη και καλά γυαλισμένη πίστα. Οι εμφανίσεις των Τitanics, όπως και τα τραγούδια τους, είναι μικρής διάρκειας και μπαίνουν κατευθείαν στο θέμα.

Οι Dirty Fuse σχηματίστηκαν το 2008 με σκοπό να εξερευνήσουν τον μανιασμένο κόσμο του surf rock. Η μουσική τους είναι βασισμένη στην old school surf μουσική των 60's, αποδιδόμενη με την ενέργεια του garage και του punk rock. Με δικές τους κυρίως συνθέσεις ξεκινούν την περιπλάνηση τους στα live bars της Αθήνας σαν τρίο (κιθάρα, μπάσο και τύμπανα). Μετά από κάποιες αλλαγές στη σύνθεση τους στα μέσα του 2009 ηχογραφούν τα πρώτα τους κομμάτια τα οποία θα κυκλοφορήσουν ένα χρόνο αργότερα στο 7" βινύλιο Lost Riders. Το 2012 κυκλοφορούν το ομώνυμο full-length CD Dirty Fuse, με το κομμάτι Sunset Beach (απόδοση του Ακρογιαλιές, δειλινά του Β. Τσιτσάνη) να βρίσκει μεγάλη αποδοχή από το ραδιόφωνο και τους djs. Το 2013 συνεχίζουν κυκλοφορώντας το 10" βινύλιο Surfbetika! με αποδόσεις εφτά παλιών ρεμπέτικων τραγουδιών. Χαρακτηριστικό των Dirty Fuse σε όλη τη διάρκεια της πορεία τους είναι η συνεχής και δυναμική παρουσία τους σε live σκηνές.

Οι Meanwhile in Mexico εξιχνιάστηκαν το 2008 από τον Γιάννη, τον Πάρη και τον Νικόλα, στην κοίτη ενός ποταμού. Πρόκειται για τις εγκλωβισμένες σκέψεις άγνωστης ταυτότητος, πλασμάτων που τις μετέφεραν σε πέτρες. Η μπάντα έπαιξε από την πρώτη στιγμή surf rock διασκευάζοντας γνωστά και άγνωστα κομμάτια. Μετά από κάποιες ζωντανές εμφανίσεις, ο Γιάννης απεχώρησε δια προσωπικούς λόγους. Έκτοτε διάφοροι μπασίστες, καθώς αυτή ήτο η ιδιότητα του Γιάννη, έπαιξαν εις τη θέση του, για διάφορους λόγους όμως δεν καθόσαντο. Κάποια στιγμή και ενώ το γκρουπ φάνηκε να βρίσκει τη ρότα του παίζοντας σε διάφορες πόλεις και βγάζοντας όλο και περισσότερα κομμάτια, ο Νικόλας καθώς και η τότε μπασίστρια του γκρουπ αποχωρήσανε. Καθώς η πορεία τους είχε ήδη φθάσει σε ένα σημαντικό σημείο αφού τους είχε προσεγγίσει εταιρεία που θα κυκλοφορούσε την πρώτη τους κυκλοφορία*, ο γραφών αναζήτησε νέα άτομα να πλαισιώσουν την προσπάθειά του. Αφού έδιωξε έναν ντράμερ, κατέληξε στον Ιωάννη στη θέση του μπασίστα και τον Κώστα στο θέση του ντράμερ. Με αυτή τη σύνθεση υπάρχουν εδώ και ένα χρόνο. Παίζοντας σε διάφορα μέρη ανά την Ελλάδα νευριάζοντας αλλά και εκπλήσσοντας ένας τον άλλο. *ερωτική έκφραση για φιλόλογους από συντακτικής σκοπιάς.

Οι Bali’Haians, τέσσερα αγόρια κι ένα κορίτσι, από το μυθικό νησί Bali’Hai του Νότιου Ειρηνικού, έχοντας στις αποσκευές τους παλιό και νέο υλικό (μετά και την πολύ πρόσφατη ηχογράφηση τους) συνεχίζουν την αναζήτηση για το τέλειο κύμα και παράλληλα μας μεταφέρουν με την τρέλα τους για το Surf και τις Surf μελωδίες, σε εξωτικά νησιά, παραλίες, κύματα… Στακάτο rhythm section, κιθάρες γεμάτες reverb και σαγηνευτικό σαξόφωνο όλα με σεβασμό στην old school φιλοσοφία της μουσικής, υπόσχονται να σας κάνουν να… μουσκέψετε!

 The Titanics + Dirty Fuse + Meanwhile In Mexico + Bali'Haians Live

Σάββατο 20 Ιουλίου στις 22:00

Είσοδος 5 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες:

six d.o.g.s Αβραμιώτου  6-8 Μοναστηράκι Αθήνα T: +30 210 3210510 W: http://sixdogs.gr 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured