Δελτίο Τύπου

Trio_Tekdke


Το Τρίο Τεκκέ, λίγο πριν μπει στο στούντιο για την ηχογράφηση της νέας του δισκογραφικής δουλειάς επισκέπτεται την Ελλάδα για να δοκιμάσει ζωντανά το καινούριο του υλικό.
Το Τρίο Τεκκέ δημιουργήθηκε στα τέλη του 2005 στο Λονδίνο από τους  Κύπριους Αντώνη Αντωνίου, Λευτέρη Μουμτζή κι τον Αγγλο-χιλιανό Colin Somervell.
Έχουν εμφανιστεί σε πολλές χώρες και έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους: “Ta Reggetika” (2009) και “Samas”(2011), τα οποία διανέμονται από την αγγλική Proper Distribution. Έχουν κερδίσει το διαγωνισμό Battle of the Bands του World Music Network καθώς επίσης και υποψηφιότητα ως Best Newcomer Act για τα μουσικά βραβεία του περιοδικού Songlines.

Η καινούργια ηχητική κατεύθυνση του γκρουπ έχει και πάλι σαν βάση το ρεμπέτικο και χρησιμοποιεί τα τρία βασικά όργανα του, τζουρά, κιθάρα και κοντραμπάσο, με τους τρεις μουσικούς όμως να πειραματίζονται περισσότερο με ηχητικά εφέ και με ορχηστρικές συνθέσεις που φλερτάρουν με την ψυχεδέλεια, διατηρώντας όμως έντονο ακόμα το στοιχείο της ρεμπέτικης μελωδίας που τους καθιέρωσε.

Στις συναυλίες τους στην Ελλάδα θα παρουσιάσουν το σύνολο της δισκογραφίας τους, νέο υλικό καθώς επίσης και το κομμάτι "InDa" που ηχογράφηθηκε στα στούντιο του BBC στο Λονδίνο και κυκλοφόρησε στη συλλογή "Brownswood Bubblers" του σπουδαίου Gilles Peterson.


4 Απριλίου – Gaia Live, Θεσσαλονίκη - 10μμ
5 Απριλίου – Gaia Live, Θεσσαλονίκη - 11:30μμ
7 Απριλίου – Six D.O.G.S, Θεσσαλονίκη – 10μμ

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του γκρουπ
www.triotekke.com

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured